Ankara 10 dakikada göle döndü

Başkent’te her sağanak yağıştan sonra ortaya çıkan görüntüler bir kez daha tekrarlandı.

Ankara sağanak yağış ve dolu etkili oldu

Başkent’te her sağanak yağıştan sonra ortaya çıkan görüntüler bir kez daha tekrarlandı. Sadece 10 dakika kadar süren şiddetli yağmur ve dolunun ardından, birçok ilçede altgeçit, cadde ve sokakları sel suları bastı. 


Beştepe Metro İstasyonu da yağmur sularından nasibini aldı. Belediye görevlileri, sel sularının metro istasyonuna dolmaması için metronun girişine kum torbaları yığarak önlem aldı. Birçok caddede sel suları nedeniyle araçlar ilerlemekte zorluk çekti. 

Dögol Caddesi ile Bahriye Üçok Caddesi’nin kesiştiği noktada trafik adeta kilitlendi. Her yöne giden araçlar birbirine karışırken, vatandaşlar da yükselen sular nedeniyle yürüyemedi. Vatandaşlar paçalarını sıvayarak karşıdan karşıya geçebildi. 

'HERKES KONUŞUR GÖKÇEK YAPAR' TEPKİSİ

Beşevler Metro İstasyonu’nda yolun karşısında geçmek için bekleyen gençler, altyapı yetersizliğine isyan ederek, “Herkes konuşur Gökçek yapar” ifadesini kullandı.

ÖĞRENCİLER MAHSUR KALDI

Ankara'da aniden bastıran şiddetli yağış hayatı felç oldu. Keçiören Fatih Köprüsü altında mahsur kalan öğrenci servisi kepçe yardımıyla kurtarıldı. Bazı araçların suya gömülü olduğu görüldü. Ankara'nın çeşitli yerlerinde kendini gösteren dolu ve yağmur etkisini giderek artırdı. Şiddeti yağışın etkilendiği yerlerden birisi olan Fatih Köprüsü altında, içinde öğrenciler olan servis aracı suda mahsur kaldı. Aracın içindeki öğrenciler endişeli gözlerle kurtarılmayı bekledi. İlk çabaların sonuç vermediği kurtarma operasyonunda servis aracı halatla kepçeye bağlandı. Kepçe hafif hafif ilerleyerek servis aracını kurtardı.

VATANDAŞLAR KEPÇE İLE YOLUN KARŞISINA TAŞINDI

Aynı olay yerinde vatandaşlar kepçe ile karşıdan karşıya taşındı. Bir aracın tavanına kadar suya gömülü olduğu görüldü. Ekmek parası peşindeki bir Suriyeli çocuk ise el arabasıyla suyun derinliğine aldırmadan hayatını tehlikeye atarak ilerlemeye devam etti.

SU BİRİKİNTİLERİ ARAÇLARI ZORLADI

Şiddetli yağışın etkisiyle trafiğin yavaş ilerlediği görülürken yollardaki su birikintileri de araçlara zor anlar yaşattı.


CİHAN


<< Önceki Haber Ankara 10 dakikada göle döndü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER