Ankara 14 yıl aradan sonra mevlide hazırlanıyor

Geçen yıl 14 yıl aradan sonra Ankara Kocatepe Camii’nde ilk kez yapılan Bediüzzaman Mevlidi bu yıl da 11 Ekim tarihinde yine Ankara'daki Kocatepe Camii'nde düzenlenecek. Organizasyonu ise Yeni Asya gazetesi düzenliyor.

Ankara 14 yıl aradan sonra mevlide hazırlanıyor

Yeni Asya gazetesi tarafından Ankara Kocatepe Camii’nde 11 Ekim tarihinde düzenlenecek mevlid için hazırlıklar tüm hızıyla devam ediyor.

Yeni Asya Gazetesi tarafından ilki 28 Ekim 1990 yılında yapılan ve 2000 yılına kadar geleneksel olarak devam ettirilen Bediüzzaman Mevlidi, geçen yıl 14 yıl aradan sonra Ankara Kocatepe Camii’nde okutulmuş ve 30 bin kişi katılmıştı. Mevlid bu yıl da Ankara Kocatepe Mevlidi bu yıl da 11 Ekim tarihinde gerçekleştirilecek. Başta Peygamberimiz Hz. Muhammed (asm) olmak üzere bütün Peygamberlerin, Ashab-ı Kiram, evliyâullahın, şehitlerimizin, bütün ehl-i imanın ve hususan büyük İslâm âlimi ve müceddidi Bediüzzaman Said Nursî'nin ruhlarına ithafen okutulacak Mevlid-i Şerif katılımcılarını bekliyor.



Türkiye’nin dört bir yanından katılımın beklendiği mevlidin duyuruları Ankara’da Kızılay ve Tandoğan meydanları, Sıhhıye, Cebeci, Keçiören, Ulucanlar, Çankaya ile Aydınlıkevler kavşağında binaların yüzeylerine giydirilen dev afişlerle yapılıyor. Ayrıca başta belediye otobüsleri, metrolar ve Ankara’nın merkezinde yer alan bilboardlar da duyurular başlayacak. Televizyon, radyo ve gazete ilânları ile de Bediüzzaman Mevlidine halk dâvet edilecek. Ayrıca Ankara’da 100 binin üzerinde el ilânı ve binlerce afiş dağıtılırken, Başkent Ankara'nın ana caddeleri ve köprüleri de brandalarla donatıldı.
<< Önceki Haber Ankara 14 yıl aradan sonra mevlide hazırlanıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER