Ankara bombacısı Abdulbaki Sömer'in ağabeyi ve 8 kişi gözaltına alındı


Ankara'da 29 kişinin öldüğü saldırıyı üstlenen TAK'ın ismini açıkladığı Abdulbaki Sömer'in Van'daki taziyesi devam ederken, polis ekipleri sabah erken saatlerde çeşitli adreslere eş zamanlı operasyon yaptı. Operasyonlarda bombacı Sömer'in ağabeyi Nuri Sömer ile birlikte taziyeye katılan toplam 8 kişi gözaltına alındı.

Ankara'da 17 Şubat'ta meydana gelen canlı bomba eyleminde; 27'si Türk Silahlı Kuvvetleri, 2'si sivil 29 kişi hayatını kaybetti. Bombalı saldırı ile ilgili başlatılan soruşturma sürdürülürken, Van İpekyolu ilçesindeki Hacıbekir Mahallesi Esentepe Sokak'taki Esentepe Camii'nin alt katında bulunan taziyeye gidenlere yönelik operasyon yapıldı.

Soruşturmalar sonucu sabah erken saatlerde çeşitli adreslere operasyon yapan Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, Milletvekili Hezer'in katıldığı taziyeye gittikleri belirlenen bombacının ağabeyi Nuri Sömer'in de bulunduğu 8 kişiyi gözaltına aldı. Polis, DBP il eşbaşkanları Ökkeş Kava ve Caziye Duman'ı evlerinde bulamayınca parti binası önüne geldi. Polis, parti binasında eş başkanlarla bir süre konuştuktan sonra oradan ayrıldı.

Abdulbaki Sömer'in taziyesine katıldığı için eleştirilerin odağında bulunan ve dün Van Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hakkında soruşturma başlatılan HDP Van Milletvekili Hezer de parti binasına geldi. Hezer, danışmanı aracılığıyla gazetecilerle görüşmek istemediğini belirtirken, açıklamaların genel merkez tarafından yapılacağını iletti.

Milletvekili Tuğba Hezer, Tunceli'nin Nazımiye ilçesinde 27 Ağustos'ta güvenlik güçlerine saldıran PKK'lı grupta bulunan ve çatışmada ölü ele geçirilen 'Destan Rüstem' kod adlı Sıdıka Yıldız için 2 Eylül 2015'te Van'ın Başkale ilçesinde yapılan cenaze törenine katılmış, cenazenin camiden alınıp belediye binasına götürülüşü sırasında tabutunu taşıdığı için de hakkında 'Terör örgütünün propagandasını yapmak' suçundan soruşturma başlatılmıştı.
CİHAN
<< Önceki Haber Ankara bombacısı Abdulbaki Sömer'in ağabeyi ve 8 kişi... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER