'Ankara Büyükşehir Belediyesi KHK’linin yardım başvurusunu reddetti' iddiası

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Cumartesi, Kasım 6 2021
Ankara'da ihraç edilen memur sosyal yardım başvurusunda önce 'evrak eksik' sonra 'KHK'lisiniz, iade edilince başvurun' yanıtı aldı. Büyükşehir, 'başvurular İçişleri'nin sisteminden incelenir' dedi.
701 Sayılı KHK ile ihraç edilen eski bir kamu personeli sosyal yardımdan yararlanabilmek için Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne müracaat etti. Sosyal yardımdan faydalanmak üzere başkent kart için Ankara Büyükşehir Belediyesi Sosyal Yardımlaşma Hattı'nı arayan KHK’liye, başvurusunun olumsuz sonuçlandığı bildirildi. Gerekçe olarak ise “Evrak eksik” açıklaması yapıldı. 

Gazete Duvar'dan Hacı Bişkin'in haberindeki İddiaya göre, evrakları teslim eden KHK’liye bu kez de belediyedeki görevli “Siz KHK’lisiniz, bu nedenle yardımdan yararlanamıyorsunuz. Göreve dönünce yardım alırsınız” dedi.

‘DALGA GEÇER GİBİ, 'İADE EDİLİNCE BAŞVURUN' DEDİ’
KHK’li eski kamu personeli yaşadığı mağduriyeti şöyle anlattı: “Başkent kart başvurumun sonucunu öğrenmek için birkaç kez belediyeyi aradım. Son olarak bana belgelerimin eksik olduğunu, ihraç edildiğime dair 701 Sayılı Kararnameyi alarak Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Etimesgut’taki sosyal yardımlaşma birimine gitmemi söylediler. Etimesgut’taki yetkili 'Bu iş beni aşar’ diyerek Etlik’te bulunan sosyal yardımlaşma birimine gitmemi istendi. Buradaki yetkili de 'temiz kağıdı' almam gerektiğini, bu kağıdı da İçişleri Bakanlığı’ndan temin edebileceğimi söyledi.

Ancak İçişleri Bakanlığı böyle bir belgenin olmadığını tarafıma illetti. Son olarak Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Etlik’teki Sosyal Yardımlaşma Birimi’ndeki görevli kimlik numaramı aldı ve bilgisayar ekranında bir uyarı gördü. Bu yetkili dalga geçer gibi ‘Siz ihraç memursunuz bu nedenle başvurunuz reddedildi. Göreve iade edilince tekrar başvuru yapın, bu kez olumsuz sonuç almazsınız’ dedi. Ben de kendisine göreve iade edilince böyle bir yardımca ihtiyacım olmayacağını söyleyerek buradan ayrıldım. Pandemi döneminde başvurduğum belediye bana gıda yardımı vermişti ancak bu kez böyle engeller çıkardılar. Umarım bu sorun kurumsal değil, bireysel bir sorundur ve u

Bu haberler de ilginizi çekebilir