Ankara'da alınmayan kar tedbirlerini TBMM gündemine taşındı


CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, meteorolojinin günler önce uyarmasına rağmen dün gece saatlerinde başlayan kar yağışının, gerekli tedbirlerin alınmaması nedeniyle Ankara'da adeta bir çileye dönüştüğünü belirtti.

Milletvekili Nazlıaka, yoğun kar yağışı nedeniyle yaşanan olumsuz durum ve alınması gereken önlemlere ilişkin TBMM Başkanlığı'na soru önergesi verdi. Önergesinde Nazlıaka, "Ara sokaklarda ana arterlerde önlemlerin yetersiz kalması nedeniyle vatandaşlar araçlarını çıkartamazken, toplu taşımda da aksaklıklar yaşanmıştır. Yaya trafiğinin işlek olduğu kaldırımların kar temizliğinin yapılamadığı görülmüştür. Ankara'da Büyükşehir Belediyesi kara teslim olmuştur. Ankara'nın sokak ve caddeleri bahar aylarında en küçük bir yağışla göle dönerken, kış aylarında ise kara teslim olmaktadır. Otobüslerde Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından ücretsiz olarak dağıtılan 'Büyükşehir Ankara' adlı dergide şaşalı fotoğraflarla 'Ankara kışa hazır' diye reklam yapan Büyükşehir Belediyesi'nin hizmetleri ancak dergi sayfalarının karelerinde kalmaktadır. Ankapark ve dinazor heykeli gibi gereksiz yatırımlara milyonlarca lira kaynak ayıran Büyükşehir Belediyesi en önemli hizmeti olan karla mücadele konusunda bir kez daha sınıfta kalmıştır. Köy ve mahalle iken Büyükşehir'e bağlanan yerleşim yerlerinin durumunun daha vahim ve içler acısı olduğu ortadadır. "

CHP'li Nazlıaka bu bağlamda Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin yetkililerinden şu soruların cevaplanmasını istedi: "Ankara'da karla mücadele için bulunan araç sayısı kaçtır? Bu araç sayısı Bütünşehir Yasası'yla beraber kaça çıkartılmıştır? Bu kadar geniş bir alan için bu sayı yeterli midir?

21.01.2016 günü Ankara genelinde meydana gelen kaza sayısı nedir? Bunlardan kaçı kış koşulları nedeniyle önlem alınmadığı için oluşmuştur? Belediyenin kusuru nedeniyle kaza yapan vatandaşlarımızın mağduriyetinin giderilmesi için yapılan bir çalışma var mıdır?

Kış aylarında evi olamayan sokakta yaşamak zorunda kalan vatandaşlarımız için Ankara genelinde barınma ve yiyecek için oluşturulan bir merkez var mıdır? Yoksa bunun nedeni nedir? Varsa hangi kuruluşlara aittir? Konuyla ilgili Türkiye genelindeki durum nedir?

Yine sokakta yaşamak zorunda kalan vatandaşlar için giyecek dağıtımı yapılmakta mıdır?" CİHAN
<< Önceki Haber Ankara'da alınmayan kar tedbirlerini TBMM gündemine taşındı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER