Ankara'da canlı bomba korkusu yılbaşı eğlencesini de etkiledi


Ankara'da yılbaşı eğlencesi canlı bomba korkusunun etkisi altında kaldı. Vatandaş yoğunluğunun çok az olduğu Kızılay'da seyyar satıcılar da bundan nasibini aldı. Bir seyyar satıcı, "Bu sene işler durgun. Valla şu canlı bomba paniği var insanlarda." dedi.

Ankara'da yakalanan 2 canlı bombanın ardından vatandaşların büyük çoğunluğu yılbaşını kendi evlerinde geçirme kararı aldı. Geçen yıllara oranla kalabalığın büyük oranda azaldığı Kızılay'a eğlenmeye gelenlerin azlığı dikkat çekti.

Kalabalığın azlığı umudunu yılbaşı akşamına bağlayan seyyar satıcıları da etkiledi. Seyyar satıcılardan birisi geçen yıllara oranda çok düşük oranda satış yaptığını belirtti. Satıcı, "İşler eskisi gibi değil ustam ya. Bilmiyorum bu terör olaylarından mı oldu, canlı bomba olayından mı? Görüyorsunuz piyasa bomboş. Öncelerde bu saatlerde 500-600 şapka satıyordum. Şimdi 50 tane zor sattım. Bu saatten sonra olması lazımdı ama yok. Görüyorsunuz piyasada normal insan bile yok. Ortalık bomboş." dedi.

Bir başka esnaf ise canlı bomba paniğinin insanlarda olduğunu belirterek, "Bu sene işler durgun. Valla şu canlı bomba paniği var insanlarda. Ondan dolayı biraz durgun ama ne yapalım gene kısmet olduğu kadar. Tabi çok etkiledi. Yani buralar baya kalabalık oluyordu, doluyordu ama bu sene işler baya kırık." ifadelerine yer verdi.

Kızılay Güven Park etrafında konuşlanan polis ekipleri ise barikatlar kurup, oluşabilecek olumsuz bir duruma karşı da önlem almaya çalıştı. Gece yarısı geri sayımı için toplanan az bir kalabalık ise kendi aralarında eğlenmeye çalıştı. Vatandaşlardan kimisi dilek balonu uçururken kimisi de arkadaşlarıyla alana geldi.

Öte yandan 2 IŞİD terör örgütü mensubunun yakalanmasının ardından emniyet ekipleri de duyarlı hale getirildi. Polis merkezinden bütün ekiplere yönelik yapılan anonsta ekiplerin duyarlı olmaları yönünde uyarıda bulunuldu. Yapılan uyarıda günün önemine binaen bütün ekiplerin daha duyarlı olması gerektiği, ekiplerin kendi can güvenliklerini ön planda tutarak ana arterler üzerinde, tepe lambalarını yanık ve hazır vaziyette beklemeleri uyarası yapıldı.

Uyarıda, vatandaşların yoğun olduğu noktalarda dikkatli bulunmaları, önem arz eden kamu kurum ve kuruluşlarını zaman zaman kontrol etmeleri ve herhangi bir olumsuzluğa izin vermemeleri istendi. CİHAN
<< Önceki Haber Ankara'da canlı bomba korkusu yılbaşı eğlencesini de... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER