Ankara'da müzik festivali heyecanı


Sevda-Cenap And Müzik Vakfı'nca düzenlenen Uluslararası Ankara Müzik Festivali, 4-30 Nisan tarihleri arasında 33. kez sanatseverlerle buluşuyor. Müziğin uluslararası değerleri, Türkiye'nin yetiştirdiği ve sanatlarını uluslararası alanda sürdüren önemli isimler de festivalde yer alıyor. Festival, 20 ülkeden 360'a yakın yerli ve yabancı sanatçıyı Ankara'da ağırlayacak.

33. festivalde üç büyük orkestra yer alacak. Açılış ve kapanış konserlerini her yıl olduğu gibi iki büyük orkestra gerçekleştirecek. Açılış konserini, 4 Nisan akşamı MEB Şûra Salonunda Şef Fazlı Orhun Orhon yönetimindeki Ankara Gençlik Senfoni Orkestrası ile koro şefleri Atilla Çağdaş Değer ve Çiğdem Aytepe yönetimindeki Saygun Filarmoni Korosu ve çalışmalarını İngiltere Kraliyet Akademisinde sürdüren genç piyanist, Tolga Atalay Ün gerçekleştirecek. Kapanış konserini ise, 30 Nisan'da Rauf Abdullayev şefliğinde keman sanatçısı Toğrul Ganiyev ve piyanist Murat Adıgüzelzade solistliğindeki Azerbaycan Devlet Senfoni Orkestrası yapacak. Şef Burak Tüzün yönetimindeki, Hacettepe Senfoni Orkestrası ise da çellist Rahşan Apay'a eşlik edecek.

Üç dünya prömiyeri ile 15 Türkiye prömiyerine ev sahipliği yapacak olan festivalde senfoni ve oda orkestralarından, resitallere ve özel projelere kadar 15 konser yer alıyor. Festival bu yıl 3 farklı mekânda dinleyicilerle buluşacak. Lüksemburg'lu sanatçılar klarinet sanatçısı Max Mausen piyanoda Jason Anderson ile müzisyen bir aile topluluğu olan Trio Koch festivalde ilk kez yer alacak.

Barok, çağdaş, caz, etnik ve hiphop müzik tutkunları içinde doyurucu etkinlikler var bu sene festivalde, Dünyaca barok keman sanatçısı Giuliano Carmignola solistliğindeki Darmstadt Barok Solistleri , Musma VI projesi ile CSO Çello Quartet, New York Gipsy All Stars, Kafıg Dance Ensemble & Debussy Quartet, Arjantin ve Fransız müzisyenler ile dansçıların oluşturduğu Union Tanguera ve Aniello Desderio's Quaretto Furioso grupları konserlerinin yanı sıra atölye çalışması da gerçekleştirecek.

Solo kariyeri ve yorumları ile pek çok genç sanatçıya ilham veren çellonun günümüzdeki en tanınmış ve takdirle karşılanan isimlerinden İngiliz sanatçı Steven Isserlis ve Kanada'nın müthiş piyanisti Connie Shih ikili olarak ilk kez birlikte Türkiye'de olacaklar.

İrlandalı ve Türk sanatçılardan oluşan bir etnik müzik grubu olan Yurodny topluluğu Türk Besteci Onur Türkmen'in "Ahmet Haşim'den W. B. Yeats'e Bizans'a Seyrederken" adlı eserinin Dünya'da ilk seslendirilişi yapılacak.

Etkinlik biletlerinin fiyatları 25 ile 90 TL arasında değişiyor. Öğrenciler ise biletleri indirimli alabilecek. 10 kişiyi aşan gruplara özel indirim uygulanacak. Festival ile ilgili ayrıntılı bilgi www.ankarafestival.com adresinde.

CİHAN
<< Önceki Haber Ankara'da müzik festivali heyecanı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER