Ankara'daki patlamalar için Devlet Denetleme Kurulu görevlendirildi


Ankara Garı önündeki patlamaların aydınlatılması için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Devlet Denetleme Kurulu'nu görevlendirdi. Erdoğan, Türkiye'de faili meçhullerin bittiğini savunarak, bu olayın da en kısa zamanda açıklığa kavuşturulacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö ortak basın toplantısı düzenledi. İkili görüşmelerin yanı sıra bölgesel ve uluslararası konuları ele aldıklarını ifade eden Erdoğan, çatışmaların çözümlenmesi ve sorunların barışçıl yollarla çözmesinin önemine işaret ederek, Finlandiya ile bu alanda işbirliğini artırmak istediklerini kaydetti. Finlandiya'nın Türkiye'nin AB üyeliğine verdiği destekten dolayı teşekkür eden Erdoğan, ziyaret ile ikili işbirliğinin güçlenmesine katkı sağlayacağını söyledi.

Ankara Garı önündeki patlama hakkında da bir değerlendirmede bulunan Erdoğan, Türkiye'nin birlik ve beraberliğine yönelik terör saldırısını bir kez daha şiddetle kınadığını kaydetti. Erdoğan, Ankara Garı önünde meydana gelen saldırının aydınlatılması için Devlet Denetleme Kurulu'nun da görevlendirdiğini sözlerine ekledi.

Farklı isimler altında faaliyet gösteren terör örgütleri ile mücadele edildiğini ifade eden Erdoğan, ASALA'dan PKK'ya, DHKP-C'den El-Kaide' class='textetiket' title='El Kaide haberleri'>El Kaide ve DAİŞ'e kadar örgütlerin faaliyetlerinden söz etti. Terör karşısında çifte standart kullanan herkesin teröre destek verdiğini savunan Erdoğan, Türkiye'de faili meçhuller döneminin uzun süre öncesi kapatıldığını, suçluların adalete teslim edileceğini söyledi.

İsim vermeden HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın saldırılarla ile ilgili açıklamalarına tepki gösteren Erdoğan, terör başta olmak üzere yaşanılan sorunların aşılmasının birlik ve beraberlikten geçtiğini belirtti.

Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö ise Finlandaya heyeti olarak başkentte yaşanan saldırılardan dolayı duyduğu üzüntüyü ve baş sağlığı dileklerini iletti. Terörizmle mücadelede Türkiye'nin yanında olduklarını ifade eden konuk cumhurbaşkanı, mülteciler ve göçmen sorununa da değinerek Avrupa'nın Türkiye'ye bu konudaki ihtiyacı dile getirdi. CİHAN

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER