Ankara'daki saldırıda 'ihmal' iddiaları işleme konulmadı


Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Ankara Tren Garı önünde meydana gelen patlamaya ilişkin ihmali oldukları gerekçesi ile emniyet görevlileri hakkındaki yapılan suç duyurularının işleme konulmamasına karar verdi.

DİSK, KESK, TTB ve Ankara Barosu'nun Ankara'da meydana gelen patlamaya ilişkin ihmali oldukları gerekçesi ile başta Başbakan Ahmet Davutoğlu, İçişleri Bakanı Selami Altınok, MİT Müsteşarı Hakan Fidan olmak üzere çok sayıda yetkili isim hakkında Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunmuştu.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı Başbakan Ahmet Davutoğlu, İçişleri Bakanı Selami Altınok, Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanı Engin Dinç ve Ankara Emniyet Müdürü Kadri Kartal hakkında dosyayı görevsizlik kararı vererek Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderdi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan görevsizlikle gelen dosyaları, kendisine yapılan şikayetleri tek bir dosyada birleştirdi. Milletvekilleri ile ilgili şikayeti ise Parlamenter Suçlar Soruşturma Bürosu'na gönderen savcılık Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar hakkında yapılan bir şikayeti de Yargıtay Cumhuriyet Savcılığı'na iletti.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Soruşturma Bürosu, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile emniyet görevlileri hakkındaki şikayetleri ise işleme koymadı. İddiaların müştekilerin kişisel kanaatlerine dayandığını belirten savcılık, şüphelilerin atılı suçu işlediklerine dair soyut iddialar dışında somut bir belge ve bilgi bulunmadığını kaydetti.
CİHAN
<< Önceki Haber Ankara'daki saldırıda 'ihmal' iddiaları işleme konulmadı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER