Ankara'daki terör saldırısı Zonguldak'ta protesto edildi


Zonguldak Demokrasi Platformu üyeleri, Ankara'da yaşanan terör saldırısı protesto etti.

Madenci Anıtı'nda toplanan Demokrasi Platformu üyeleri, çeşitli sloganlar atarak Gazipaşa Caddesi üzerinde yürüdü. Zonguldak Valiliği önüne gelen eylemciler, burada basın açıklaması yaptı.

Zonguldak Demokrasi Platformu adına basın açıklamasını okuyan Erdoğan Kaymakçı, "Terörün ve şiddetin nereden gelirse gelsin insanlık suçu olduğunu, karşısında olduğumuzu, çatışma halini, ölümleri ve katliamları lanetlediğimizi, şiddetin şiddeti doğuracağını, terörün ve şiddetin asla insani bir çözüm olmayacağını bir kez daha kamuoyuna duyurmak istiyoruz." dedi.

Ankara'daki terör saldırısını "Doğrudan sivilleri hedef alan tarihin gördüğü en alçakça saldırılardan biri" olarak niteleyen Kaymakçı, sözlerini şöyle sürdürdü: "Her kim ya da kimler hangi örgüt tarafından işlenmiş olursa olsun bu alçakça bir saldırıdır. Muktedirlerin şiddetine masum sivilleri hedef alarak karşı şiddetle yanıt vermek aynı derecede alçaklıktır. Saldırının sahiplerine sesleniyoruz; evlerine gitmek için otobüs duraklarında bekleyen insanları öldürdünüz, ekmek parası peşindeki emekçileri öldürdünüz, yurtlarına dönmeye çalışan gençleri öldürdünüz, üniversiteye giriş sınavı heyecanını yaşayan çocukları öldürdünüz. Hepimizi vurdunuz, hepimizi öldürdünüz. Tıpkı daha önce de bizi bombalarla öldürenler gibi alçak ve halk düşmanısınız."

Açıklamanın ardından çeşitli sloganlar atan eylemciler, daha sonra sessizce dağıldı. CİHAN
<< Önceki Haber Ankara'daki terör saldırısı Zonguldak'ta protesto edildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER