Ankara’dan sonra Bursa’da da gözaltında işkence iddiası
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Cumartesi, Şubat 26 2022
Paylaş
X Post
Ankara Emniyeti’nde geçen ay yaşanan ve raporlanan işkence iddiası sonrası bir işkence iddiası da Bursa Emniyet Müdürlüğü’nden geldi. Bursa Emniyeti’nde suçlamaları kabul etmeyen 13 öğrenciye işkence yapıldığı iddia edildi.
Bursa’da yürütülen soruşturmalar kapsamında 13 öğrenci 21 Şubat’ta gözaltına alındı. Suçlamaları kabul etmeyen öğrencilere emniyette işkence yapıldığı iddia edildi.
SUÇLARI İNTERNET ÜZERİNDEN BİRBİRLERİYLE GÖRÜŞMEK
Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla yürütülen soruşturma kapsamında internet üzerinden birbirleriyle görüştükleri gerekçesiyle 13 öğrenci hakkında gözaltı kararı verildi. Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından 13 öğrenci gözaltına alınarak Bursa Emniyet Müdürlüğü TEM Şube’ye getirildi.
BAZI ÖĞRENCİLER DARP EDİLDİ
TEM Şube’de 4 gün boyunca hukuki hiçbir delil olmadan sorgulanan 13 öğrenciye suçlamaları kabul etmeleri için işkence yapıldığı iddia edildi. Öğrencilerin suçlamaları kabul etmemesi üzerine gözaltı süresinin uzatıldığı ve bazı öğrencilerin darp edilerek dövüldüğü tutanaklara geçirildi.
GERGERLİOĞLU BAROYU GÖREVE ÇAĞIRDI
Bursa Emniyeti’ndeki 13 öğrenciye işkence yapılmasına sosyal medya hesabından tepki gösteren HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, “Bursa Emniyet Müdürlüğünde gözaltına alınan kişilere avukatları olmaksızın “mülakat” adı altında sorgulanma, kötü muamele şikayetleri alıyoruz. @BursaValiligi bir açıklamanız var mı? Neler oluyor? @BursaBarosu gözaltındakilerin hakları ve avukat hakları konusunda ne diyorsunuz?” ifadelerini kullandı.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Rusya'dan açıklama: İran’ın dini lideri Hamaney Moskova'da mı?2.İsrail, Laricani’nin öldürüldüğünü iddia etti3.Akın Gürlek gayrimenkul zengini çıktı: Malvarlığı 10 milyon dolardan fazla, 190 yıllık maaşına denk4.İngilizler yakın takipte: 'İBB davası Türkiye demokrasisi ve İmamoğlu için hayra alamet değil'5.Pakistan, Afganistan’da hastaneyi vurdu: En az 400 ölü!
6.AB'den Trump'a rest: 'Bu bizim savaşımız değil'7.Ticaret savaşında ABD ile Çin tarifelerde uzlaştı8.İran lideri Mücteba Hamaney: Barış zamanı değil9.AİHM’den Hizmet Hareketi’ne yönelik davalar için kritik karar10.İktidarın 15 Temmuz sonrası çöktüğü dev firma satılıyor: 10 yıldır kayyım yönetiyordu

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

NUMAN YILMAZ YİĞİT

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU
ÇOK OKUNAN HABERLER

Rusya'dan açıklama: İran’ın dini lideri Hamaney Mo...

İsrail, Laricani’nin öldürüldüğünü iddia etti

Akın Gürlek gayrimenkul zengini çıktı: Malvarlığı ...

İngilizler yakın takipte: 'İBB davası Türkiye demo...

Pakistan, Afganistan’da hastaneyi vurdu: En az 400...







