Ankara için kritik uyarı

Meteoroloji'den yapılan açıklamada İstanbul'da hava bugün çok bulutlu, sabah saatlerinde il geneli ile öğle saatlerinde Anadolu Yakası hafif yağmurlu olacak. Ankara'da ise kar yağışı bekleniyor.

Ankara için kritik uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye'de hava sıcaklığı 2-4 derece azalarak mevsim normallerinin altında seyredecek. Hatay çevrelerinde kuvvetli sağanak yağış, Hakkari çevrelerinde ise yoğun kar yağışı görülecek. Bu sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Marmara'nın kuzey ve doğusu, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu, Güneydoğu Anadolu'nun güney ve doğusu ile Çanakkale'nin iç kesimleri, Balıkesir'in kuzeyi, Tekirdağ, Afyonkarahisar, Denizli, Antalya'nın iç ve doğu ilçeleri, Osmaniye, Hatay, Ankara'nın kuzey kesimleri, Konya, Çankırı ve Artvin çevreleri aralıklı yağışlı geçecek.

Genellikle yağmur ve sağanak şeklinde görülecek yağışların, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu, Batı Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksekleri, Artvin, Amasya ve Tokat çevrelerinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor. Hatay çevrelerinde kuvvetli sağanak yağış, Hakkari çevrelerinde yoğun kar yağışı görülecek. Bu sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı tahmin ediliyor.

Rüzgar ise genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu'da kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Kıyı Ege'de yer yer kuvvetli esecek.

Bazı illerde hava durumu

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, hafif kar yağışlı. (5)

İstanbul: Çok bulutlu ve zamanla hafif yağmurlu. (11)

İzmir: Parçalı ve çok bulutlu.(14)

Adana: Parçalı çok bulutlu. (19)

Antalya: Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu, iç ve doğu ilçeleri hafif sağanak yağışlı. (17)

Samsun: Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu.(7)

Erzurum: Parçalı bulutlu. (3)

Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu.(14)
<< Önceki Haber Ankara için kritik uyarı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER