Ankara katliamından geriye dram kaldı
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Cumartesi, Ekim 24 2015
Paylaş
X Post
Başkent katliamının ardında dramatik hayatlar, çaresiz anneler ve acılı evlatlar kaldı. IŞİD terör örgütünün 10 Ekim'deki saldırısı, Avcı ailesinin de hayatını kararttı.

Mitinge Adana'dan gelen Erhan Avcı (38) patlamada hayatını kaybetti, geride çaresiz bir eş ve gözü yaşlı beş kız çocuğu bıraktı. Avcı'nın geçimini eskicilik yaparak sağladığı, tüberküloz tedavisi gördüğü hastaneden 15 gün önce taburcu olduğu öğrenildi.
Eşi Mihrinaz Hanım (33) çocuklarının geleceği için endişeli. 8. sınıfa giden en büyük kızı Havva'yı okuldan almak zorunda kalmış. Şimdi tekstil atölyesinde çalışan Havva, “Biz çok şey istemedik ki... Barış, özgürlük ve mutlu bir hayat istedik. Buna ne hakları vardı! Okumak, aileme bakmak istiyorum.” dedi.
Mihrinaz Avcı, “O, ölümlere dayanamıyordu, barışa destek vermek için yola çıktı.” diye konuştu. Olayın üzerinden bunca zaman geçmesine rağmen, Cumhurbaşkanı, Başbakan, vali dahil hiçbir devlet yetkilisinin kendilerini arayıp sormadığını söyledi.

Havva (14), Gamze (12), Rabiya (11), Rojin (8), Rojda (5)... Onlar, babalarını Ankara'da kaybeden onlarca çocuktan sadece beşi. Tüberküloz tedavisi gören babalarının hastalığın pençesinden kurtulmasına daha sevinemeden yetim kalan çocuklar, olayın şokunu üzerlerinden hâlâ atamamış. Acılı eş Mihrinaz Avcı (34) da, barışa destek için Ankara'ya giden eşinin tabutunun geldiğini söylüyor. Büyük kızının babasının üzüntüsünden kimi zaman baygınlık geçirdiğini, küçük çocuklarının farkında olmayarak “Babam gelecek” diye beklediğini ağlayarak anlatan Avcı, “İnadına kardeşlik ve barış diyoruz. Ülkede çocuklar babasız büyümesin, anneler evlatsız kalmasın. Artık bu katliamlar olmasın. Bu kadar can gitti, barış olsun.” diyor.
Maddi durumları iyi olmayan aile, babalarının ölümüyle birlikte ekonomik bakımdan iyice zor duruma düşmüş. Mihrinaz Avcı, en büyük kızı 8. sınıf öğre
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.İmamoğlu’ndan sert tepki: “Muhalefet partisinin başına kayyım olarak atanan kişiyi kınıyorum”2.Irmak Öğretmen’in ölümünde yeni gelişme: Hakkında şikayet bulunan müdür görevden uzaklaştırıldı3.Döverek polis memuru öldürmeye 4 ayda tahliye!4.Trump’tan İran’a yeni tehdit: “Bu gece çok sert vuracağız”5.Kılıçdaroğlu cephesinden kurultay kararı: Olağanüstü kongreye ret
6.Eski Adalet Bakanı Gül’den ‘çıplak arama’ açıklaması: Takip edeceğiz7.Almanya’nın savaş uçağı tercihi: Saab mı, F-35 mi?8.AMB faiz oranlarını üç yıl sonra ilk kez artırdı9.Serkan Gölge yaşadıklarını anlattı: Cezaevinden NASA’ya uzanan zorlu dönüş hikâyesi10.İsrail askerleri 7 aylık bebeği öldürdü: Araç hızla üzerimize geldi demişlerdi, olayın videosu yalanladı

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN
ÇOK OKUNAN HABERLER

İmamoğlu’ndan sert tepki: “Muhalefet partisinin ba...

Irmak Öğretmen’in ölümünde yeni gelişme: Hakkında ...

Döverek polis memuru öldürmeye 4 ayda tahliye!

Trump’tan İran’a yeni tehdit: “Bu gece çok sert vu...

Kılıçdaroğlu cephesinden kurultay kararı: Olağanüs...





