Ankara katliamının bombacıları böyle görüntülendi

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Salı, Ekim 20 2015
Ankara Garı önündeki bombalı saldırıyı gerçekleştiren iki kişinin ve konuyla ilgili gözaltına alınan şüphelilerin adreslerinde ele geçirilen patlayıcı ve diğer malzemelerin fotoğraflarına ulaşıldı.
Ankara katliamının bombacıları böyle görüntülendi

Ankara Garı önündeki bombalı saldırıyı gerçekleştiren canlı bombaların güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerinden fotoğraflarına ulaşıldı. Ayrıca soruşturmayla ilgili gözaltına alınan şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda ele geçirilen patlayıcı ve diğer malzemelere ilişkin fotoğraflar da ortaya çıktı.



Ele geçirilen fotoğraflarda canlı bomba olan iki kişinin taksiden indikten sonra cadde üzerinde yürüdükleri yer alıyor. Adreslerde ele geçirilen malzemeler arasında amonyum nitrat paketleri, çok  sayıda el bombası, cep telefonu olduğu görülüyor.

SALDIRIDAN 10 DAKİKA ÖNCE

Barış, Emek ve Demokrasi mitingini kana bulayan canlı bombaların görüntüleri ortaya çıktı. Soruşturma kapsamında bölgede toplanan görüntülerin saldırı saatinden geriye dönük yapılan incelemesinde canlı bomba saldırganlarının saldırıdan 10 dakika öncesine ait görüntülerine ulaşıldı. Saldırı saati olan 10.04’ten 10 dakika önce ticari taksi ile GAR yakınına gelen canlı bomba Yunus Emre Alagöz ile kimliği henüz belirlenemeyen 2. saldırganın birlikte taksiden inerek toplanma alanına yürüdükleri görülüyor. Üzerlerinde demir bilyelerle güçlendirilmiş TNT patlayıcıyı intihar yeleğine sarılı olarak ticari taksiden inen canlı bomba saldırganlarının, üzerlerindeki patlayıcının beli olmaması için geniş mont giydikleri de dikkat çekiyor. 2 canlı bombanın birlikte saldırı noktasına doğru yürüdükleri, toplama alanına gelişlerinde ise birbirlerinden ayrıldıkları da belirlendi. Patlamanın meydana geldiği bölgede 3 ayrı noktada görüntülerine ulaşılan canlı bomba saldırganlarının, bombalarla Ankara’da geçirdikleri 2 saat ile ilgili görüntüleri ise geriye dönük incelemesi sürüyor.

FOTOĞRAFLAR SERVİS EDİLDİ</

Bu haberler de ilginizi çekebilir