Ankara kulislerinde en çok merak edilen konu

Ankara kulislerinden edinilen bilgilere göre, Başbakan Davutoğlu o ana kadar süren ikna turlarında aday olmaya razı edilemeyen Ali Babacan'ı listelerin YSK'ya verildiği cuma günü saat 14.30'da telefonla aradı.

Ankara kulislerinde en çok merak edilen konu

Hürriyet'ten Sefer Levent'in haberine göre, Babacan'a, yeni dönemde, olası bir AKP iktidarında, "Ekonominin yönetiminde belirleyici rolünü sürdüreceğine" ilişkin çok kuvvetli mesajlar verdi. Babacan, Ankara 1. bölgede 1. sırada aday gösterilmesini kabul etti.

1 KASIM SEÇİMLERİNDE ADAY OLMAYACAKTI

Ali Babacan 12 yıl 9 ay bakanlık koltuğunda oturmuştu. Babacan'ın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gözünden düştüğü, yeni dönemde ekonominin patronluğunun başka isimlere verileceğine ilişkin yaygın bir kanı vardı. 3 dönem yasağı kalkmış olsa da Babacan kararını vermişti, 1 Kasım seçimlerinde aday olmayacaktı.

DAVUTOĞLU KUVVETLİ MESAJLAR VERDİ

Kulislere göre, Başbakan Davutoğlu telefon görüşmesinde Babacan'a l Kasım sonrasmdaki olası bir AK Parti iktidarında, "Babacan'ın ekonominin yönetiminde belirleyici rolünü sürdüreceğine ilişkin çok kuvvetli mesajlar" verdi. Ardından da "Sizden vazgeçemeyiz, partimizin ve Türkiye'nin size ihtiyacı var" dedi. Babacan sonunda Ankara 1. bölgede 1. sırada aday gösterilmesini kabul etti.

AYDINLANMAYI BEKLEYEN SORULAR VAR

Kuşkusuz, pek çok kişinin sürpriz olarak karşıladığı bu gelişmenin perde arkasında aydınlanmayı bekleyen daha hâlâ çok soru var. Örneğin Erdoğan ve özellikle de kulak verdiği ekonomi kurmaylarının Babacan'ın ekonomik görüşlerine sıcak bakmadıkları bir sır değil. Bu durumda Davutoğlu'nun Saray'ın Babacan'a dönük çekincesini aşıp aşmadığı, aştıysa nasıl bir diplomasi yürüttüğü Ankara kulislerinde ciddi bir merak konusu.
<< Önceki Haber Ankara kulislerinde en çok merak edilen konu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER