Ankara'nın yöneticileri Yenimahalle'de buluştu

Ankara'nın yöneticileri Yenimahalle'de buluştu

Ankara Kulübü Derneği, Başkent'in kaymakamları ile belediye başkanlarını Ankara Konağı'nda düzenlediği yemekte bir araya getirdi.

Yemekten önce gelen konuklarına yakın zamanda Yenimahalle Belediyesi tarafından inşaatı bitirilen konağı gezdiren derneğin Genel Başkanı Dr. Metin Özaslan, seymenlik geleneği hakkında misafirlerine bilgi verdi. Yenilen Ankara yemeklerinin yanında gelen konuklara kısa süreli bir seymen gösterisi yapıldı.

Genel Başkanı Dr. Metin Özaslan, şunları kaydetti: "Bizler Ankaralı olarak bundan gurur duyuyoruz. Özellikle yerel kalkınmayla ilgili olarak kalkınma örneklerine baktığımız zaman olmazsa olmaz 3 tane asgari şart var. Bunlardan ilki yerelde barış, uzlaşma ve dayanışma olacak. İkincisi yerelde mutlaka katılım olmalı; yöneticiler halkın taleplerini dinleyerek halkı yönetime katmalıdır. Üçüncüsü de yerelde mutlaka bir vizyon olmalı, yerel aktörlerin ortak katılımla bir vizyon oluşturmaları gerekiyor. Bu üç asgari şartın olmadığı bir yerde başarılı çalışmaların olması imkansızdır."

ANKARA BİZİM, BİRLİKTE ÇALIŞMALIYIZ

Konağın yapılmasında katkıları olan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar da "Halkımız için park, bahçe, asfalt, kaldırım yapıyoruz ama yerel yönetimlerin işi bunlarla kalmamalı. Bunun yanında Ankara'ya kimlik kazandıracak çalışmalar yapmalıyız. Hepimiz çalışırsak hem ülkemize hem Ankara'mıza büyük katkılar sağlarız." dedi.

Yöneticiler yemeğine Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Akyurt Belediye Başkanı Gültekin Ayantaş, Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan, Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya, Kızılcahamam Belediye Başkanı Muhittin Güney, Şereflikoçhisar Belediye Başkanı Ferda Polat, Yenimahalle Kaymakamı Mustafa Dündar, Akyurt Kaymakamı Tuğba Yılmaz, Altındağ Kaymakamı Ali Fuat Türkel, Çamlıdere Kaymakamı Aydın Erdoğan, Çubuk Kaymakamı Cemal Şahin, Elmadağ Kaymakamı Resul Kır, Kalecik Kaymakamı Abdullah Abid Öztoprak, Kızılcahamam Kaymakamı Mehmet Yıldız, Mamak Kaymakamı Ali Mantı, Pursaklar Kaymakamı İhsan Kara katıldı. CİHAN
<< Önceki Haber Ankara'nın yöneticileri Yenimahalle'de buluştu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER