Ankara Ticaret Odası, Çanakkale'ye öğrenci gönderdi


Ankara Ticaret Odası (ATO) Çanakkale ruhunun yerinde öğrenilmesi için Çanakkale'ye öğrenci gönderdi.

Çanakkale ruhunun yerinde öğrenilmesi için 10 yıldır Çanakkale'ye öğrenci gönderen Ankara Ticaret Odası (ATO) bu yıl da Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) işbirliği ile 4 bin öğrenci için 'Çanakkale Eğitim Gezisi' düzenledi. Öğrencilerin uğurlama töreni MEB Şura Salonu bahçesinde yapıldı. Uğurlama törenine ATO Yönetim Kurulu Başkanvekili Koray Güngör Şanal, ATO Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet Aypek, Recai Kesimal ve Galip Yeşilbaş ile Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri de katıldı.

Törende konuşan ATO Yönetim Kurulu Muhasip Üyesi Erdoğan Yıldırım, Ankara Milli Eğitim Müdürlüğü ile beraber 10 yıldan bu yana Çanakkale'ye öğrenci gönderdiklerini belirterek, geçen yıl Çanakkale Zaferi'nin 100. yılı dolayısıyla üniversite öğrencilerinin de bu projeye dahil edildiğini hatırlattı.

Çanakkale Boğazı'nda yaşanan deniz savaşları ve Gelibolu Yarımadası'nda yaşanan kara savaşlarının Türk tarihinin en şerefli sayfalarını dolduran zafer destanlarının başında geldiğini anlatan Erdoğan Yıldırım, "Bu savaşlar Çanakkale Zaferi'ni büyük Türk Milleti'ne hediye etmiştir. Yemen'den, Galiçya'dan, Muğla'dan, Ankara'dan, Balkanlardan, Rize'den, Kars'tan kısacası Osmanlı coğrafyasının dört bir köşesinden koşarak gelen binlerce genç birbirinin kucağında bu ülke için şehit olmuştur. Çanakkale Savaşları bir ülkenin tarihini değiştirerek dünya literatürüne girmiştir" diye konuştu.

Ankara Milli Eğitim Müdürü Erol Bozkurt da yaptığı konuşmada geziye katkı sağlayan ATO Yönetim Kurulu ve Meclisi'ne teşekkür etti. 10 yıl önce başlatılan projenin devam etmesinden duyduğu mutluluğu dile getiren Bozkurt, yapılan gezinin normal bir gezi olmadığını, amacının Çanakkale Savaşı'ndaki şehitleri ziyaret etmek ve o duyguları yeniden yaşamak olduğunu dile getirdi. Gezinin yeni yetişen nesli sadece akademik bilgiyle değil tarih şuuruyla yetiştirmenin uygulaması olduğunu da söyleyen Bozkurt, "ATO Yönetim ve Meclisi bizi bu anlamda son derece rahatlatmakta. Her yıl 4 bine yakın öğrenci gönderiliyor. Her hafta 250 öğrenci gidecek. O tarihi yeniden yaşayacaklar. Çocuklarımız atalarının bu ülkeyi nasıl savunduklarını daha iyi anlayacaklar. Gittiğiniz gibi çok daha anlamlı tarih şuuruyla geri döneceksiniz" ifadelerini kullandı.

Programa göre her hafta çeşitli okullardan 250 öğrenci Çanakkale'ye götürülecek. CİHAN
<< Önceki Haber Ankara Ticaret Odası, Çanakkale'ye öğrenci gönderdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER