Ankara Üniversitesi, Koç Holding'e üstün hayırseverlik beratı verdi

Ankara Üniversitesi, Koç Holding'e üstün hayırseverlik beratı verdi

Ankara Üniversitesi, eğitim hayatına ve Ankara Üniversitesi'ne uzun yıllardır sağladıkları katkıları nedeniyle Koç Ailesi'ne 'üstün hayırseverlik beratı' takdim etti. Hayırseverlik beratını Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Vehbi Koç, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş'ten aldı.

Ankara Üniversitesi, eğitim hayatına ve Ankara Üniversitesi'ne uzun yıllardır sağladıkları katkıları nedeniyle Koç Ailesi'ne 'üstün hayırseverlik beratı' takdim etti. Ankara Üniversitesi Rektörlüğü 100. Yıl Salonu'nda yapılan törene Koç Holding AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Vehbi Koç, Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ali Koç, Koç ailesinde ve Ankara Üniversitesi görevlilerinden kişiler katıldı.

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, üretim ve istihdam amaçlı bir politika ile ve ülkeye yenilikleri getirme anlayışıyla Vehbi Koç birçok teknolojiyi birçok modern uygulamayı Türkiye'ye kazandırdığını ve Türkiye'nin ekonomisine önemli katkı sağladığını dile getirdi. İbiş, "Bugün gelinen noktada gerek rahmetli Vehbi Koç, gerekse ülkemizin büyük kurumların biri haline geldi. Sadece bununla kalmadı, uluslararası arenada da aynı konumunu sürdürür koru bir hale geldi. Ülkemizin de gururu büyük bir kuruluştur Koç ailesi." ifadesinde bulundu.

Koç Holding ile Ankara Üniversitesi'nin yollarının buluştuğunu dile getiren İbiş, pek çok konuda yollarda buluşma olduğunu kaydetti. İbiş, "İlk buluşma 1951 Vehbi Koç'un yaptırdığı yurt. Bu yurt binlerce insanın eğitmene katkıda bulundu. Bugün aramızda birçok o yurt bünyesinde yetişen pek çok insan var. Sadece buradan meslek adamı yetişmedi. Birçok alanda kişi yetişti. Bugün de aynı inanç e güçle bu yurdumuz hizmetine devam ediyor." diye konuştu.

Vehbi Koç ile Ankara Üniversite'nin ikinci buluşmasının 1963 yılında açılan Göz Bankası öyküsü olduğunu belirten İbiş, bununla birlikte birçok hastaya tedavi veren ve ışık olan bir merkez olduğunu açıkladı. Açılan merkez ile birçok bilim adamının yetiştirildiğine dikkat çeken İbiş, konuşmasına şöyle devam etti: "Ülkedeki pek çok uygulamanın hepsi burada gerçekleştirildi. Buradan başladı, tüm ülkeye yayıldı. Dünyanın 6 merkezinden biri oldu. Dünyadaki pek çok ülke ve şehirden üst uzmanlık eğitimi veren bir merkez haline geldi. Üçüncü buluşma aynı konumla ilgili. Rahmi Koç'un binayı yenileyip modern hale getirmesidir. Dördüncü buluşmamız Urla'da oldu. 2006'da açıldı. Hayaller büyüktü, mevcut durum bunun çok gerisindeydi. 17 Haziran 2015'te hep birlikte Mustafa Koç ile açılışını yaptığımız Deniz Arkeolojisi merkezimizin kampüsü ve laboratuvarları buradan da pek çok insan yetişecek. Pek çok ilim insani uluslararası arenadan gelecekler. Ama onun ötesinde Anadolu tarihimi gün yüzüne çıkacak onları koruyacak, onları bilimsel çalışmalar amacıyla kullanacak çok önemli bir merkez. Dünyanın sayılı merkezlerinden birisi burası."

MUSTAFA VEHBİ KOÇ: ÜLKEMİZE DEĞER KATMAYA ÖNEM VERİYORUZ

Koç Holding AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Vehbi Koç, ödülü köklü bir üniversiteden aldığı niçin mutlu olduğunu belirterek, şunları söyledi: "Koç ailesi olarak ülkemize değer katmaya önem veriyoruz. Bu güzel ülkede üzerimize düşen görev en az ekonomik faaliyetler kadar sosyal ve beşer alanların gelişmesine de katkı sağlamak. Ülke insanlarına değer katmak, öğrenciye burs vermek. Çalışana çalışmaya istihdam sağlamak, ormanlarına ağaç dikmek, tarihi eserleri korumak, kadın erkek eşitliğini desteklemek özetle ülke insanına hizmet etmek. Bu amaçlarla katkı sağlamak için 46 yıl önce Vehbi Koç Vakfı kuruldu. Eğitim, sağlık alanlarına odaklanmak."

Koç, yaptığı çalışmalar ile ilgili bilgi verdikten sonra konuşmasını şöyle tamamladı: "2014 yılında toplum olarak 5 bin ilave istihdam sağladık, 200'e yakın büyük çaplı bağış ve sponsorluk ve sosyal proje yaptık. Bu projelere 9 bin gönüllü çalışan iştirak etti. Çevre koruma için 228 milyon TL harcadık. 30 binin üzerinde fidan diktik. Eğitime verdiğimiz desteği yaklaşık 7 bin bursiyer ile sürdürdük. Bu vesile ile hayırseverlik en başta hayır işlemek için yapılır. Bunun sevincini bazen bir gencin gülümsemesinden bazen bir ailenin mektubundan anlarsınız. Bazen de ülkenin en önde gelen üniversitelerinden birinde bu ödüle layık görülürsünüz." CİHAN
<< Önceki Haber Ankara Üniversitesi, Koç Holding'e üstün hayırseverlik... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER