Ankara Üniversitesi'nden güvenlik tedbiri açıklaması


Ankara Üniversitesi, Cebeci Kampüsü'nde alınan güvenlik tedbirleriyle ilgili yaptığı açıklamada, yerleşke girişinde, kimlik kontrolü, üst araması yapılması, kayıtlı araçlar hariç hiçbir aracın içeri alınmaması ve gerekli görüldüğünde araçlarda bagaj kontrolü yapılması kararı alındığını duyurdu.

Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü'nde alınan güvenlik önlemlerinin artırılmasına ilişkin yazılı bir açıklama yapıldı. Fakülte Basın Müşavirliği'nden yapılan açıklamaya göre; yerleşke girişinde kimlik kontrolü ve üst araması yapılması, kayıtlı araçlar hariç hiçbir aracın içeri alınmaması ve gerekli görüldüğünde araçlarda bagaj kontrolü yapılması gibi güvenlik tedbirlerinin 2015-2016 Bahar Dönemi ile birlikte uygulanacağı belirtildi.

Bu kontroller sayesinde, yaşanması olası birçok kötü mahiyette olayın, meydana gelmeden önlenmesi amaçlandığı kaydedilen açıklama şöyle devam etti: "Cebeci Yerleşkesinde okuyan öğrenciler ve görev yapan akademik-idari personel tarafından, üniversitemiz ile herhangi bir bağı olmayan kişilerin Cebeci Yerleşkesi içerisine girdiği ve girmek istediği yönünde şikayetlerin var olduğu bilinmektedir. Bunlarla bağlantılı olarak bazı öğrenciler ve akademik-idari personel tarafından can güvenliklerinin sağlanması yönünde Rektörlüğümüze yazılı ve sözlü taleplerde bulunulmuştur. Son aylarda ise, Cebeci Yerleşkesinde bazı kişilerce Molotof kokteyli, havai fişek gibi patlayıcı, yaralayıcı, kesici ve delici malzemelerin sokulması ve bunların kullanılması yönünde şikayetler ve tespitler mevcuttur. Can güvenliğini risk altına sokan bu tespitlere yönelik yasal işlemler başlatılmıştır. Bu nedenlerle, Cebeci Yerleşkesinde gerek öğrencilerin gerekse çalışanların can güvenliğini daha üst düzeyde sağlayabilmek için, uzun yıllardır Sıhhiye Yerleşkesinde uygulandığı gibi, yerleşke girişinde daha ileri güvenlik tedbirlerinin alınması gerekli görülmüştür. Bu anlamda, herkesin huzur ve barış içerisinde eğitim faaliyetlerini sürdürmesi ve yaşanması olası olumsuzlukların önüne geçilebilmesi amacıyla yerleşke girişinde kimlik kontrolü ve üst araması yapılması, kayıtlı araçlar hariç hiçbir aracın içeri alınmaması ve gerekli görüldüğünde araçlarda bagaj kontrolü yapılmasına karar verilmiştir. Yerleşkelerimizde öğretim elemanlarımızın, idari personelimizin ve öğrencilerimizin can güvenliklerinin sağlanması, yaşanması olası tehlikelerin önlenmesi ve eğitim hizmetlerinin aksamadan yürütülebilmesi için her türlü güvenlik önlemlerinin alınması ve sürekliliğinin sağlanması yöneticiler için elzemdir ve de zorunludur."
CİHAN
<< Önceki Haber Ankara Üniversitesi'nden güvenlik tedbiri açıklaması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER