Koronavirüs'ten sonra ABD'lilerin çoğu dua ediyor

Koronavirus vak'a sayısının sürekli arttığı Amerika Birleşik Devletleri'nde yeni bir kamuoyu araştırmasının sonucu açıklandı.

SHABER3.COM

Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) okullar, işyerleri ve kamu toplama alanları kapalı kaldıkça,  Amerikalılar Koronavirüs (Covid-19) salgını sebebiyle kişisel yaşamlarının derinden etkilendiğini düşünüyor. 

PEW Araştırma Merkezi araştırması sonuçları ABD'de halkın Koronavirüs salgını sebebiyle ciddi şekilde etkilendiğini ortaya koydu. 

Yapılan araştırmada 10 yetişkinden 9'u Covid-19 salgını sonucunda hayatlarının en azından biraz değiştiğini söylüyor. Hayatının değiştiğini söyleyenlerin yüzde 44'ü hayatlarının büyük ölçüde değiştiğini düşünüyor 

Amerikalılar için uzmanların, virüsün yayılmasını önlemek için sosyal olarak birbirinden uzaklaşmaya yönelik çağrıları dikkate alınıyor.  

ABD'de yaklaşık on yetişkinden dokuzu (yüzde 91) mevcut durum göz önüne alındığında, kalabalık bir partiye katılmaktan rahatsız olacaklarını söylüyor.

Kabaca dörtte üçü (yüzde 77) bir restoranda yemek yemek istemiyor 

Üçte ikisi (yüzde 66) mevcut durum devam ederse Başkanlık seçiminde oy vermek için sandık başına gitmekten rahatsız olacağını söylüyor. 

Nispeten küçük olsa da yinede önemli bir kesim (yüzde 42) alışverişten uzak durmak istediğini (yüzde 38)  evlerinde yakın bir arkadaş ya da bir yakının ziyaret etmesinden rahatsız olacağını söylüyor. 

SALGIN İNSAN DAVRANIŞLARINI NASIL ETKİLEDİ?

18 ila 64 yaşları arasındaki on kişiden dördü, Koronavirüs endişeleri nedeniyle evden çalıştıklarını bildirdi.(Evden çalışanlar arasında Üniversite mezunu ve  yüksek gelirli işlerde çalışanlar çoğunlukta ) 

Virüs aynı zamanda Amerikalıların dini davranışlarını da etkiledi.

Ankete katılanların  yarısından fazlası (yüzde 55) Koronavirüs'ün yayılmasına son vermek için dua ettiklerini söylüyor.

"Dua ettik." diyenlerin yüzde 86'sı her gün dua ediyor. Ankete Katılan Hristiyan ABD'lilerin yüzde 73 'ü ibadetlerine devam ettiklerini söylüyor. 

Ancak toplu olarak ibadetlere katılamazlarsa da çoğunluk evlerinde ibadet ettiklerini TV ve internette yapılan etkinliklere katıldıklarını söylüyor. 

Dua etmediklerin söyleyenlerin oranı sadece yüzde 15, herhangi bir dine ait olmadıklarını söyleyenler ise yüzde 24. 

ARAŞTIRMADAN ÇIKAN SONUÇLARDAN BAZILARI 

ABD'de çok sayıda Koronavirüs vak'ası olan eyaletlerde yaşayanlar daha da endişeli gözüküyor. Sürpriz olayan sonuçlara göre nispeten az vak'anın olduğu eyaletlerde endişe oranı da düşüyor. 

Örneğin çok etkilenmiş eyaletlerde yaşayanların yüzde 51'i hayatlarının önemli ölçüde değiştiğini düşünürken bu oran en az sayıda vak'aya sahip olan eyaletlerde yüzde 40.

 Cumhuriyetçiler, Koronavirüs salgınına rağmen çeşitli aktivitelere devam etmekte, Demokrat Partililere göre daha rahat hissettiklerini söylemesi dikkati çeken bir sonuç. 
<< Önceki Haber Koronavirüs'ten sonra ABD'lilerin çoğu dua ediyor Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER