Ankara'da "Bahoz Erdal" bilmecesi

Anadolu Ajansı, PKK terör örgütü yöneticilerinden Bahoz Erdal kod adlı Fehman Hüseyin'in öldürüldüğünü duyurdu; ancak haberle ilgili doğrulama gelmedi.

Ankara'da

Anadolu Ajansı, Suriye’de rejime karşı savaştığı belirtilen daha önce adı pek duyulmamış Tel Hamis Tugayları’na dayanarak terör örgütü PKK’nın elebaşlarından ‘Bahoz Erdal’ kod adlı Fehman Hüseyin'in aracının Suriye’de havaya uçurularak öldürüldüğünü duyurdu.

Tel Hamis’in Sözcüsü olduğu belirtilen Halid el Hasekavi, Fehman Hüseyin'in önceki akşam 20.30 sıralarında Himo beldesinden Kamışlı’ya giderken hedef alındığını söyledi. Fehman Hüseyin ile aralarında korumalarının da olduğu araçtaki en az 8 kişinin öldüğünü belirten Hasekavi, Suriye ve Türkiye halkına ‘müjde’ olarak nitelendirdiği bu operasyonun uzun süren takip sonrası gerçekleştiğini de ifade etti.

Hasekavi, PKK terör örgütünün Suriye topraklarında işgalci olduğunu da bildirerek AA’ya şunları söyledi:

"Beşar Esad rejiminin en büyük destekçilerinden biri olan PKK'nın bu üst düzey yöneticisine dönük gerçekleşen operasyonu Suriye şehitlerine, gazilerine ve Suriye zindanlarında işkence gören şerefli Suriye halkına armağan ediyoruz."

Ancak bu noktadan sonra haber tam bir muammaya dönüştü.

Ankara’daki istihbarat ve güvenlik kaynakları “Bahoz Erdal’ın Suriye’de öldürülmesiyle ilgili” yorum yapmaktan kaçınırken, herhangi bir doğrulama ya da yalanlama almak mümkün olmadı.

HÜRRİYET
<< Önceki Haber Ankara'da "Bahoz Erdal" bilmecesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER