Ankara'da referandumun özeti bir olay
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Pazar, Nisan 2 2017
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP'li muhalif isimlerden Akşener'in Ankara programları referandum sürecindeki adaletsizliği gözler önüne serdi. Devletin bütün imkanlarıyla miting yapan Erdoğan'a Ankara Büyükşehir Belediyesi'de bedava ulaşım desteği verecek. Akşener'in programı ise güvenlik gerekçesiyle engelleniyor.
Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “evet” çağrısı yapacağı açılış töreni için ulaşımın ücretsiz olduğunu duyurdu
Melih Gökçek, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bugün yapacağı toplu açılış töreni için belediyenin tüm imkanlarını seferber etti. AKP’li Başkan Melih Gökçek, buna Twitter’da “Ankara Valiliği’nin ve Büyükşehir Belediyesi’nin 2016 yatırımlarının tanıtılacağı açılış töreni, inşaallah Ankara tarihinin en büyük toplantısı olacak. Pazar sabahtan itibaren otobüs ve metro ücretsiz. Bu tarihi güne sizde şahit olun” mesajını paylaştı.
Gökçek'in sosyal medyada bedava miting reklamı yaptığı saatlerde MHP'li muhalif isimlerden Meral Akşener Ankara Valiliği'nin yasak kararını duyurdu. Gerekçe ise 'sizi koruyamam' oldu.
Akşener o yasağa tepki gösterdi:
"Ankara'da miting yapmak istedik vali, 'sizi koruyamam' dedi. E kardeşim sen ne işe yararsın o zaman. Ankara'da Tandoğan veya Sıhhıye'de miting yapmamıza müsaade edilmedi. Halbuki siyaset bir iddia işi, bırakın verin miting meydanını kimse gelmiyorsa ben evime döneyim, babaanne olmaya. Ama oraya benim sıfatım yok, arkadaşlarımın da sıfatı yok, benim partimden attılar, bir partim de yok. Şimdi atılmış sıfatı olmayan bir gariban Meral Akşener'im. Bu fakirden bu kadar korkuyorlar, onu da anlamıyorum. Ya ben kadın halimle kimseden korkmuyorum. Siz adam olarak benden niye korkuyorsunuz?
Ankara'da yapmak istedikleri mitinge izni verilmemesini eleştiren Meral Akşener, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Ne korkuyorsunuz? Dolayısıyla kimse gelmez verin Tandoğan'ı, verin Sıhhıye'yi ben giderim evime babaanne olurum. Ama biliyorlar ki, sıfatı olmayan, kimsesi olmayan bu Cumhuriyet kadını ve arkadaşları, onun dava arkadaşları, onunla birlikteki yol arkadaşları orayı doldurur. Gönüllü olarak doldurur. Zırhlı arab
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Almanya kara kara düşünüyor: 120 bin kamyon/TIR şoförü açığı var!2.Erden Timur tutuklandı!3.Kenya’da gözaltına alınan eğitimci Mustafa Güngör, günler sonra serbest bırakıldı4.Türk askeri Gazze'ye gidecek mi? Trump: Netanyahu ile Türkiye’yi görüşeceğiz5.Erden Timur için tutuklama talebi
6.ABD'den tedirgin eden bilgilendirme: Türkiye'de yaşayan vatandaşlarını deprem için uyardı7.Trump'tan F-35 mesajı: 'Türkiye'ye satabiliriz'8.CHP 38. Olağan Kurultayı ile İstanbul İl Kongresi için mahkemeden yeni karar9.Flaş gelişme: Yeniden ifade vermek için adliyeye giden Ersoy itirafçı mı olacak?10.21 ilde IŞİD'e operasyon! Yüzlerce gözaltı var

ABDULLAH AYMAZ

ORHAN KESKİN

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN








