Ankaralı perakendecilerin yeni başkanı Ali Uyanık oldu


Organize perakendenin en önemli halkası olan yerel zincir marketlerin çatı örgütü Türkiye Perakendeciler Federasyonu'na bağlı Ankara Perakendeciler Derneği'nin (PERDER) Olağan Genel Kurul Toplantısında, Yönetim Kurulu Başkanlığına Akyurt Süpermarket A.Ş Genel Müdürü Ali Uyanık seçildi. Oy birliği ile seçilen Uyanık, Ankara PERDER'in kurulduğu ilk günden bu yana birlik ve beraberlik içinde, son derece uyumlu olduğunu belirterek, bu beraberliğin sektör için başarılı projelere dönüştüğünün altını çizdi.

PERDER'in çalışmaları hakkında bilgiler veren Ali Uyanık, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ankara PERDER kurulurken bizler sektör paydaşları ile beraber küçük büyük demeden bu iş kolu için neler yapabileceğimizin üzerinde durduk. Şimdi görüyorum ki kurucu üye olarak başladığımız bu yolda elimizi taşın altına koyarak çok ciddi gelişmelere imza atmışız. Şimdi ise bizlere verilen görev dahilinde hem perakende sektörü için hemde kurucu üyesi olduğumuz PERDER için yine elimizi taşın altına koyarak en iyisini yapmaya calışacağız. Ankara PERDER şu an 26 üyesi ve 626 şubesi ile müşteri odaklı çalışmalarını sürdürüyor. Yeni döneminde perakende sektörüne, dinamik ve proje odaklı yansıyacağına inanıyorum. Verimlilik esaslı bir çalışma takvimi için tüm sektör oyuncuları ile işbirliğimiz artarak devam edecek. Umut ediyorum ki bu çalışma dönemi doğru projeler ile sadece perakende dünyası için değil, ülke ekonomisine de hem istihdam gücü hem de sürekli bir kaynak olarak geri dönecektir. Yeni dönemin öncelikle ülkemiz için ardından perakende sektörü için hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum."

Mehmet Ali Başdurak'tan bayrağı devralan Ali Uyanık başkanlığındaki Ankara PERDER 15 bine yakın istihdam sağlıyor. Ankara PERDER'in gerçekleşen Olağan Genel Kurulu'nda yeni yönetim kurulu ise şöyle belirlendi: Ali Uyanık, Cengiz Bildirici, Mustafa Şekerci, Fatih Ayhan, Ramazan Gülhan, Ahmet Karagöz ve İsmail Başdurak.

ALI UYANIK HAKKINDA

1968 Ankara doğumlu olan Ali Uyanık, ilk-orta ve lise eğitimini Ankara'da tamamladı. Profesyonel iş hayatına 1983 yılında Ankara Keçiören'de Akyurt Besi Çiftliğinde Et ve Şarküteri ile başladı. Perakende sektöründe 30 yılı aşkın tecrübeye sahip olan Ali Uyanık, halen Akyurt Süpermarket'te Yönetim Kurulu Üyeliği ve Genel Müdürlük görevini yürütüyor. Ankara PERDER'in kurucu üyeleri arasında yer alan Uyanık, evli ve 3 çocuk babası. CİHAN
<< Önceki Haber Ankaralı perakendecilerin yeni başkanı Ali Uyanık oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER