Ankaralı sanayicilerden asgari ücrete devlet desteği talebi

Ankaralı sanayicilerden asgari ücrete devlet desteği talebi

Ankara Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Özdebir ile Anadolu Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kutsi Tuncay bir araya geldi, ana gündem asgari ücret oldu. Asgari ücretin artışına karşı olmadıklarını vurgulayan Ankaralı sanayiciler, ancak mevcut haliyle bütün yükün işverene yıkıldığını belirterek, devletin destek mekanizmalarının devreye girmesini istedi.

ASO'nun yöneticileri Nurettin Özdebir, Seyit Ardıç ve Ayhan Özer, Anadolu Organize Sanayi Bölgesi'ni (Anadolu OSB) ziyaret etti. Görüşmede asgari ücret artışı da gündeme geldi. Anadolu OSB Yönetim Kurulu Üyesi ve OSİAD Başkanı Ahmet Kurt, asgari ücret konusunda işçinin yükümlülüğünün devletin üstlenmesi gerektiğini ifade ederek, sanayicilerin bu konuda daha çok ses çıkarması gerektiğini vurguladı. Hüseyin Kutsi Tuncay da "İşçi maaşlarında artışa gidilmesi bizleri memnun edecektir. Fakat İşsizlik Ödeneği, Gelir Vergisi, SSK primi ödenekleri maliyetlerde ciddi yükselişe neden oluyor. Asgari ücrete bir zam yapılması tarafındayız ancak devletin bu ödeneklere bir iyileştirme sağlaması gerekiyor. Devlet, asgari ücret konusunda elini taşın altına koymalıdır." şeklinde konuştu.

Diğer yandan böyle bir düzenleme ile yapılan zammın senkronize bir şekilde asgari ücretin üzerinde çalışanları da etkileyeceğine işaret eden Tuncay, "Onların da SSK primi, İşsizlik Ödeneği, Gelir Vergisi gibi ödeneklerini göz önüne aldığınızda işverenler büyük dara girecektir. Ülke genelinde yaşanacak bu durum hepimizi dar boğaza itecektir. Ne kendi bölgemizde ne de diğer organize sanayi bölgelerinde bu nedenle istenmeyen bir tablo yaşansın istemiyoruz. Devletin bu konuda özverili davranması gerektiğini her fırsatta hatırlatmalıyız." ifadelerini kullandı.

ÖZDEBİR: DEVLETİN DESTEK MEKANİZMALARI DEVREYE GİRMELİDİR

ASO Başkanı Nurettin Özdebir de asgari ücret hakkındaki düzenleme konusunda girişimlerde bulunduklarını ifade ederek, söz konusu düzenlemenin uygulanması halinde imalat sanayinin büyük sıkıntıya gireceğini söyledi. Özdebir, "Açıklamalarımda da belirttiğim gibi devletin destek mekanizmaları devreye girmelidir. İki yıl sonra karşılayacağımız yükü bir anda sırtlanmak hepimizi zora sokacaktır. Bu nedenle asgari ücrete bir zam uygulanması halinde devletin yardımcı olması gerekmektedir." diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Başkan Hüseyin Kutsi Tuncay, Nurettin Özdebir'e özel bir mektup ayracı hediye etti. Ardından heyet, Anadolu OSB'nin mimarlık kayıtlarına geçecek yönetim binası ve bölgesini gezdi.
CİHAN
<< Önceki Haber Ankaralı sanayicilerden asgari ücrete devlet desteği talebi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER