Ankaralı tiroid hastası tedavi için Sivas'ı tercih etti

Ankaralı tiroid hastası tedavi için Sivas'ı tercih etti

Ankara'da yaşayan Murat Yıldırım(32), boynunda tek taraflı şişlik ve ağrı şikâyeti ile uzman hekime başvurdu. Yapılan muayene ve tetkikler sonrasında şüpheli tiroid nodülleri tespit edilen hasta tedavi için tiroid konusunda başarılı operasyonlar gerçekleştiren Medicana Sivas Hastanesi Genel Cerrahi Profesörü Dr. Ayhan Koyuncu'yu tercih etti.

Ankara'dan Medicana Sivas Hastanesi'ne trioid operasyonu için gelen Murat Yıldırım, 5 aydan bu yana boynunda çeşitli ağrılar yaşadığını ve Ankara'da yapılan muayeneler sonucunda bu ağrıların bademcik boğaz ağrısı olarak değerlendirildiğini belirtti. Yıldırım, boynunda şişlik ve şiddetli ağrının daha büyük boyutta olmasıyla birlikte tekrar doktora başvurduğunu ve yapılan çeşitli tetkikler ışığında boyunda guatr olduğunun tespit edildiğini ifade etti.

Tedavi ve operasyon için başarılı sonuç alabilecekleri hekim araştırmasına başladıklarını sözlerine ekledi. Yaptıkları araştırmalar sırasında Prof. Dr. Ayhan Koyuncu ile de görüşen hasta ve yakınları operasyon için Sivas'a geldi. Medicana Sivas Hastanesi'nde 2 gün önce gerçekleşen operasyon sonrasında sağlığına kavuşan Murat Yıldırım, kısa sürede normal hayatına döndü.

Medicana Sivas Hastanesi Genel Cerrahi Profesörü Dr. Ayhan Koyuncu, boyunda tek taraflı şişlik şikayetiyle kendisine başvuran Murat Yıldırım'ın tiroid bezinde kanser açısından şüpheli 6 cm çapında nodül bulunduğunu ve tedavisi için hastaya tiroidektomi ameliyatı uyguladıklarını, ayrıca operasyonla tüm tiroid dokusunun çıkarılmasının yanı sıra orta bölgedeki lenf bezlerini temizlediklerini belirtti.

Genel Cerrah Prof. Dr. Ayhan Koyuncu, "Hızlı büyüyen, kenarları düzensiz, içinde kireçlenmeler olan tiroid nodüllerinin kanser açısından şüphe yarattığı bilinmelidir. Trioid kanseri toplumumuzda yaygın olarak görülmektedir. Bu sebeple boynunda şişlik hisseden herkesin uzman hekime başvurarak tiroid tetkiklerini yaptırması gerekmektedir. Trioid kanseri uygun cerrahi tedavi ve beraberinde iyot tedavisi ile yüzde 99 ortadan kaldırılabilmektedir." diye konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Ankaralı tiroid hastası tedavi için Sivas'ı tercih etti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER