Ankaralılar, Kasım'da en fazla domates ve mandalina tüketti


Başkent Ankara'da yaşayanlar, 2015 yılı Kasım ayında meyve kategorisinde en çok mandalina, sebze kategorisinde ise en çok domates tüketti.

Büyükşehir Belediyesi Toptancı Hal verilerine göre; Kasım ayında en çok tüketilen meyveler arasında 11 bin 658 tonluk satışıyla mandalina birinci, 4 bin 677 tonluk satışıyla elma (yerli) ikinci, 4 bin 624 tonluk satışıyla muz (yerli) üçüncü oldu.

Meyve kategorisinde bu meyveleri 3 bin 677 tonluk satışıyla limon dördüncü sırada, 2 bin 569 tonluk satışıyla armut beşinci sırada izledi. Geçen ay en çok tüketilen diğer meyveler ise sırasıyla nar, Trabzon hurması, golden elma, kestane ve starking elma oldu.

KASIM AYININ SEBZESİ DOMATES

Başkentliler, Kasım ayında sebze kategorisinde de en çok domates tüketti. Geçen ay sebze kategorisinde 12 bin 312 tonluk satışıyla sofralık domates birinci, 11 bin 331 tonluk satışıyla patates ikinci, 5 bin 463 tonluk satışıyla salatalık üçüncü sırada yer aldı.

Bu sebzeleri, 4 bin 879 tonluk satışıyla dördüncü sırada kuru soğan, 4 bin 838 tonluk satışıyla beşinci sırada havuç izledi. Geçen ay en çok tüketilen diğer sebzeler ise sırasıyla patlıcan, beyaz lahana, ıspanak, karnabahar ve pırasa oldu.
CİHAN
<< Önceki Haber Ankaralılar, Kasım'da en fazla domates ve mandalina tüketti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER