Ankara'yı kaybeden AKP sonuçlara itiraz edecek

AKP, Ankara seçim bölgesindeki bazı seçim sonuçlarına itirazda bulunacak. AKP Genel Sekreteri Fatih Şahin, Ankara’da sandıkların birçoğunda geçersiz oy ve usulsüzlükler tespit ettiklerini iddia etti. Resmi olmayan sonuçlara göre Ankara'da Millet İttifakı'nın adayı Mansur Yavaş oyların yüzde 50,9'unu alarak seçimi kazanmıştı.

CHP, 25 yıl sonra Ankara'yı geri aldı

Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AKP), Ankara seçim bölgesindeki bazı seçim sonuçlarına itiraz edeceği öğrenildi. 

AKP kaynaklarından edinilen bilgiye göre AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın balkon konuşmasında değindiği itirazlarla ilgili parti hukukçular çalışmalara başladı.

Seçim sonuçlarına itirazlar, salı gününe kadar yapılacak.

AKParti Genel Sekreteri Fatih Şahin, Ankara'da oy kullanılan sandıkların birçoğunda geçersiz oylar ve usulsüzlükler tespit ettiklerini, kanuni haklarını sonuna kadar kullanacaklarını bildirdi.

"KANUNİ HAKLARIMIZI KULLANACAĞIZ"

Şahin, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şunları kaydetti: "Ankara'da oy kullanılan 12 bin 158 sandığın birçoğunda geçersiz oylar ve usulsüzlükler tespit etmiş bulunmaktayız. Kanuni haklarımızı sonuna kadar kullanacak."

MANSUR YAVAŞ KAZANDI

Resmi olmayan sonuçlara göre Ankara'da Millet İttifakı'nın adayı Mansur Yavaş oyların yüzde 50,9'unu alarak seçimi kazanmıştı.  AKP ile Milliyetçi Hareket Partisi'nin ortak adayı Mehmet Özhaseki ise yüzde 47,1'de kalmıştı. 

Böylece CHP, İyi Parti ile kurduğu ittifakla 25 yıl sonra Ankara'yı geri almış oldu. 
<< Önceki Haber Ankara'yı kaybeden AKP sonuçlara itiraz edecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER