Ankara'yı sarsan istifa
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Salı, Kasım 5 2019
Paylaş
X Post
CHP kontenjanından seçilen Faruk Bildirici'nin görevden alınması sonrası gözlerin çevrildiği RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin'in, TÜRKSAT Yönetim Kurulu üyeliğinden istifa ettiği söyleniyor
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bugünkü grup konuşmasında sert bir dille eleştirdiği ve “olayın takipçisi olacağız” dediği Ebubekir Şahin'in, bu açıklamalar sonrası istifasını verdiği belirtiliyor.
Odatv’nin haberine göre, konuya ilişkin Odatv’ye konuşan RTÜK üyesi İlhan Taşcı şunları söyledi:
“Üst Kurul toplantılarında istifa etmesi gerektiğini dile getirmiştik. Sayın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun hem bugün hem de daha önceki günlerde konuya ilişkin duyarlılığını biliyoruz. Bunu Ebubekir Şahin’e de aktardık. Bunca tartışma ve gerilimden sonra RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’in bugün almış olduğu istifa kararı yerindedir. Hem takipçisi olduğumuz hukuksuzluğun ortadan kaldırılması, hem de RTÜK’ün yıpranmaması bakımından istifa kararı isabetlidir.”
Şahin, RTÜK Başkanlığı’nın yanı sıra 11 Haziran 2019 tarihinde de TÜRKSAT Yönetim Kurulu Üyeliğine seçilmişti.
CHP kontenjanından seçilen üyeler üst kurul toplantısında şifahen Şahin’e istifa çağrısında bulunmuş, sonuç alınamayınca da yazılı başvuruda bulunmuşlardı.
CHP kontenjanından RTÜK üyesi olan Faruk Bildirici, geçen hafta yapılan Üst Kurul Toplantısında tarafsızlığını yitirdiği, gizli kararları açıkladığı, yayın kuruluşlarında lehe ve aleyhe tutum sergilediği gerekçesi ile oyçokluğu ile üyelikten çekilmiş sayılmıştı.
Bu gelişme üzerine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, haftasonu bir araya geldiği gazetecilere, Ebubekir Şahin’in TÜRKSAT Yönetim Kurulu Üyeliğinin yasayla bağdaşmadığını ve bu yanlışın giderilmesi için de mevcut üye İlhan Taşcı’nın istifa istemli dilekçe vereceği bilgisini paylaşarak, “Bu yanlış düzeltilinceye kadar bu uygulamayı sürdüreceği” açıklamasını yapmıştı.
CHP kontenjanından seçilen diğer üye İlhan Taşc
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Yerebatan Sarnıcı talanına istinaf 'dur' dedi2.TÜİK kendi kendini ifşa etti! Geniş tanımlı işsizlik yüzde 30’un üzerinde kaldı!3.15 Temmuz Araştırma Raporu Hâlâ Gizli: Gergerlioğlu’nun 24 Soru Önergesine 2 Aydır Yanıt Yok!4.CHP'den Özel attı, Kılıçdaroğlu geri aldı!5.Dosya Ankara’ya gönderdi: Özgür Özel’e ‘rüşvet’ suçlaması

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

CUMA KARAMAN

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER












