Ankete göre halk her şeyden haberdar: Erdoğan suçlu!
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Pazar, Aralık 6 2020
Metropoll'ün araştırmasına göre 'ekonomi, hukuk ve demokraside köklü dönüşümler gerekli midir?' sorusuna AKP'lilerin yüzde 49,2'si, MHP'lilerin ise 79,5'i 'gerekli' cevabını verdi. Halkın yüzde 64'ü ekonomideki kötü gidişattan Erdoğan ve hükümeti sorumlu tutuyor. Sonuçları değerlendiren Metropoll Başkanı Özer Sencer, "halkın irfanını küçümsememek lazım" dedi
Metropoll’ün araştırmasına göre ‘ekonomi, hukuk ve demokraside köklü dönüşümler gerekli midir?’ sorusuna AKP’lilerin yüzde 49,2’si, MHP’lilerin ise 79,5’i ‘gerekli’ cevabını verdi. Halkın yüzde 64’ü ekonomideki kötü gidişattan Erdoğan ve hükümeti sorumlu tutuyor. cevaplar arasndaki Dış güç vs gibi fantastik fikirlerse oldukça düşük çıktı.
SENCER: HALKIN İRFANI VE PRAGMATİZMİ FARK EDİLMİYOR
Metropoll'ün Başkanı Özer Sencer halkın dış güçlere sorumlu tuttuğu algısının yanlış olduğunu belirterek "çoğunlukla, ortalama eğitim seviyesinin düşük olmasından hareketle halkın irfanı ve pragmatizmi fark edilmiyor. Gelişim ve değişimin taşıyıcısı halk değil liderler olmak zorunda. Siyasetçiler bu konuda ne kadar başarılı sizce?" diye sordu.
DIŞ GÜÇLER SUÇLU DİYENLER SADECE %4.7
Metropoll Araştırma Şirketi, Türkiye’nin Nabzı Kasım ayı anket sonuçlarını açıkladı.
Araştırmada ‘ekonomideki kötü gidişten kimin sorumlu olduğu’ sorusu yönetildi. Halkın yüzde 30’u ekonomideki kötü gidişten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı, yüzde 23,6’si hükümeti, yüzde 10,8’i Berat Albayrak’ı, yüzde 4,7’si dış güçleri, yüzde 3,6’si pandemiyi, yüzde 2,5’i ise muhalefet partilerini sorumlu olduğunu cevabını verdi.

‘Ekonomideki kötü gidişten kimi sorumlu tutuyorsunuz?’ sorusuna AKP’li seçmenlerin yüzde 15,2’si Erdoğan’ı, yüzde 14,3’ü hükümeti, yüzde 10,7’si Berat Albayrak’ı, yüzde 10,2’si dış güçleri, yüzde 8’i pandemiyi sorumlu tuttu.
MHP’li seçmenin yüzde 28’i Erdoğan, 22,9’u hükümeti, 19,1 Berat Albayrak’ı sorumlu tuttu. Erdoğan’ı sor
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Karaca ve Baransu cephesinden Cemal Enginyurt'a çifte yalanlama2.İHA krizinde bilinmeyen detaylar gün yüzüne çıkıyor!3.Yerlikaya'dan saatler sonra açıklama: 3 polis şehit oldu, 6 IŞİD'li öldürüldü4.Başsavcılıktan Sadettin Saran'ın ikinci testi hakkında açıklama5.Bizi karıştırmayın! Almanya 'teknik yetersizilk' gerekçesiyle kara kutuyu incelemeyi reddetti!
6.Fatih Altaylı hakkında tahliye kararı7.Yandaş basında 'yandaşlık' kavgası: Cem Küçük, Hande Fırat'ı 15 Temmuz'la hedef aldı8.Yargıtay'dan Narin Güran kararı!9.İktidara tepkiler çığ gibi: 'Ülke terörist kampına dönüştü, iktidar muhaliflerin peşinde'10.Türkiye'yi sarsan IŞİD operasyonu: 5 savcı görevlendirildi, 5 gözaltı var

ABDULLAH AYMAZ

ORHAN KESKİN

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN

ŞERİF ALİ TEKALAN
ÇOK OKUNAN HABERLER

Karaca ve Baransu cephesinden Cemal Enginyurt'a çi...

İHA krizinde bilinmeyen detaylar gün yüzüne çıkıyo...

Yerlikaya'dan saatler sonra açıklama: 3 polis şehi...

Başsavcılıktan Sadettin Saran'ın ikinci testi hakk...

Bizi karıştırmayın! Almanya 'teknik yetersizilk' g...


