Anne sütünü haram ettiler

Sincan Cezaevi’ndeki 3 annenin evlat hasreti, yürekleri dağladı. 8 aylık bebeğini hücresine aldıran N.E, hastalanan evladından ayrılınca sütü kesildi. Biri, 2 yaşındaki yavrusunu cezaevine aldırdı. Çocuğundan ayrı kalan diğer anne ise sütünü sağıp lavaboya döküyor

Anne sütünü haram ettiler

KPSS soruşmasında tutuklanan annelerin yaşadıkları yürekleri sızlattı. Sulh ceza hakimi tarafından tutuklanan 8 aylık bebek annesi N.E., cezaevi yönetimine verdiği dilekçenin ardından bebeğine kavuştu. 


ÇOCUKLAR DA MAHPUS 

Ancak, anne ile bebeğin birlikteliği kısa sürdü. Cezaevinde bir hafta duran bebek, hastalanınca annesinden ayrılmak zorunda kaldı. Bebeğinden ayrılan anne N.E.'nin üzüntüden sütü kesildi. Avukatının N.E.'nin tutukluluğuna yaptığı itiraz ise reddedildi.

Savcı Yücel Erkman'ın yürüttüğü KPSS soruşturmasında gözaltına alınan 88 kişiden 82'si iki hafta önce tutuklanmıştı. Sulh Ceza Hakimi Yunus Süer tarafından tutuklanan 82 kişinin 17'si Sincan Kadın Kapalı Cezaevi'ne konuldu. Cezaevine konulanlar arasında 8 aylık ve 2 yaşında halen emen 2 bebeğin annesi de bulunuyor. 


ÜZÜNTÜDEN SÜTÜ KESİLDİ 

Tutuklu olanlardan bir kadının evladıyla ayrı kalmaya dayanamaması üzerine 2 yaşındaki bebeği de cezaevindeki annesinin yanına verildi. Ancak çocuğunu beklerken annenin sütü üzüntüden kesildi. Diğer bir annenin ise çocuğu yanında olmadığı için gelen sütünü sağıp lavaboya döktüğü öğrenildi.


YİNE BEBEĞİNDEN AYRILDI

8 aylık bebeğin annesi N.E, cezaevine girdikten sonra bebeğini dilekçe vererek yanına aldırdı. N.E. ile bebeğinin buluşması kısa sürdü. Sincan Kadın Kapalı Cezaevi'nde annesinin yanına verilen bebek hastalandı. 

Annesinin yanında bir hafta kalan bebeğin iyileşmemesi üzerine N.E., bebeği anneannesine teslim etti. Bebeğinden ayrılan N.E.'nin, yaşadığı üzüntü sebebiyle sütünün kesildiği öğrenildi.


17 KADIN CEZAEVİNDE

KPSS'de kopya iddiasıyla tutuklanan 18 kadından MS hastası olan N.Y. yapılan itiraz üzerine tahliye edildi. Tutuklanan 17 kadın Sincan F Tipi Cezaevi'ndeki Kadın Kapalı Cezaevi'nde bulunuyor. Kadınların yüzde 90'ının küçük çocukları olduğu ifade edildi. Tutuklananlardan A.B.'nin de 2 yaşındaki küçük çocuğundan ayrı kalmamak için dilekçe verip yanına aldığı kaydedildi.


IŞİD ÜYELERİYLE AYNI KOĞUŞTALAR

KPSS soruşturmasında tutuklanan 18 kadının, silâhlı olarak sınırı geçmeye çalışırken yakalanan yerli ve yabancı IŞİD üyesi kadınlarla aynı koğuşa konulduğu belirtildi. 

KPSS davasının ilk iddianamesinde ve bilirkişi raporundaki, ‘soruların herhangi bir işlem yapılmadan işaretlendiği, yanlış sonuç bulunmasına rağmen doğru seçeneğin işaretlendiği' iddialarını sanıklar çürütmüştü. Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi, geçtiğimiz hafta 1 yıldır tutuklu yargılanan 31 KPSS sanığının tamamını tahliye etmişti.



<< Önceki Haber Anne sütünü haram ettiler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER