Annesinin iliği ile gelen hayat


Samsun 'da tedavi gören talasemi majör hastaRabia Aykut sağlığına kavuşup memleketi Urfa'ya dönecek olmanın mutluluğunu yaşıyor. 4-5 aylıktan itibaren 3 haftada bir kan almak zorunda kalan Talasemi majör hastası Rabia Aykut'a doku grupları tam uyumlu annesinden Medical Park Samsun Hastanesi Kök Hücre Nakil Ünitesi'nde kemik iliği nakli yapıldı.

Nakil sonrası dönemde, LÖSAM-NADEP hasta evinde konuk edilen Rabia nakil ile sağlığına kavuştu. Beşinci yaşını Medical Park Samsun Hastanesi Hematoloji-Onkoloji Servisi'nde kutlayan Rabia ve Ailesi sağlığına kavuşup memleketi Urfa ya dönecek olmanın mutluluğunu hastane çalışanları ile paylaştı. Medical Park Samsun Hastanesi Başhekimi Dr. Mustaf Şen, Hematoloji-Onkoloji Bölümü ve Kemik İliği Nakil Ünitesi doktorları Prof. Dr. Emel Özyürek ve Doç. Dr. Murat Elli ye teşekkür eden Rabia doğum günü pastasını beraber kesti.

Prof.Dr. Emel Özyürek, "Kemik iliği nakli ile annesi Rabia'ya ikinci defa hayat verdi. Hastalarımızın bu tedavi ile iyileşerek, sağlıkla evlerine dönmeleri bizi çok mutlu ediyor. Bu kutlama ile ailemizin sevincine bizde ortak olduk." dedi.
CİHAN
<< Önceki Haber Annesinin iliği ile gelen hayat Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER