Antalya Barosu'ndan 'ters kelepçe' tepkisi

Antalya'da dershanelere yönelik dün düzenlenen operasyonda arama kararı sorduğu için darp edilen, yere yatırılarak ters kelepçe takılan avukata barodan destek geldi.

Antalya Barosu'ndan 'ters kelepçe' tepkisi

Antalya Barosu, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü'nde avukatların can güvenliğinin olmadığı ve savunma haklarının yerine getirilmesinin engellendiği için söz konusu birimden gelecek müdafi taleplerinin karşılanmayacağını, sistemden atama yapılmayacağını açıkladı. Ayrıca, olayla ilgili suç duyurusunda bulunuldu.

Körfez ve Anafen Dershaneleri'ne yönelik 'Terörle Mücadele Kanunu'na muhalefet' iddiasıyla düzenlenen operasyonda gözaltına alınanların araçlarıyla ilgili polise arama kararı soran Avukat İbrahim Eren Çakıroğlu'na polis önce küfür etmiş, ardından darp ederek yere yatırdıktan sonra ters kelepçe takarak gözaltına alınmıştı. Savcının 'sadece tutanak tutun' talimatıne rağmen 4 saat gözaltında tutulan avukatla ilgili olarak Antalya Barosu harekete geçti. Söz konusu olayla ilgili olarak Antalya Baro Başkanı Alper Tunga Bacanlı imzasıyla Cumhuriyet Başsavcılığı KOM Büro'ya hitaben bilgi yazısı gönderildi. Yazıda Avukat Çakıroğlu'nun savcının 'sadece tutunak tutun' talimatına rağmen 4 saat hukuksuz bir şekilde gözaltında tutulduğu hatırlatıldı.

Ayrıca Alper Tunga Bacanlı imzalı dilekçede şu ifadelere yer verildi: "Adı geçen şubede özel vekil olarak müdafilik görevi yapan avukatların engellendiği hatta özel avukatı bulunmasına rağmen CMK sisteminden avukat talepleri yapıldığı görülmektedir. Avukatlara görev yaptırmamak, zorluk çıkarmak, hakaret ve saygısızlık etmek gibi uygulamalar süreç içerisinde defalarca tutunak altına alınmış, yasal yollara başvurulmuş ancak düzelme sağlanamamıştır. Son yaşanan olay hürriyeti tahdit suçudur ve alt sınırı 4 yıldır. Bu nedenle valilik makamına yazılarak disiplin soruşturması başlatılması ve olaya karışan memurların açığa alınması talep edilmiştir."

Bacanlı, bu şartlar altında Antalya Emniyeti KOM Şube'de avukatların can güvenliği olmadığı ve savunma haklarının yerine getirilme imkanının kalmadığına dikkat çekti. Bacanlı, bu sebepler ışığında KOM şubeden gelecek müdafi taleplerinin karşılanmayacağını, sistemden atama yapılmayacağını dilekçesinde açıkladı.

CİHAN
<< Önceki Haber Antalya Barosu'ndan 'ters kelepçe' tepkisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER