Antalya'da G20 ve ABD karşıtı protesto


Antalya'da başlayan G20 Liderler Zirvesi'ni ve Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Barak Obama'yı protesto etmek isteyen Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyeleri, Antalya Büyükşehir Belediyesi önünde protesto gösterisi düzenledi. Protesto gösterileri sırasında ABD ve G20 aleyhine sloganlar atıldı. Grup ayrıca 'uzuneşek' olarak bilinen oyunda ABD Başkanı Obama'nın maketinin üstüne atladı. Daha sonra Obama maketinin başına çuval geçirilerek polis bariyerine bırakıldı.

Antalya'da G20 karşıtı gösteriler gün boyu devam etti. Öğle saatlerinde Antalya Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan TGB üyeleri, şarkı ve marşlar eşliğinde zirveyi protesto etti. Ellerinde ABD Başkanı Obama'nın kâğıttan maketinin bulunduğu grup, çeşitli gösteriler yaparak tepkilerini dile getirmeye çalıştı. Obama maketi 'uzuneşek' oyununda arka arkaya dizilen eylemcilerin sırtına bırakılarak üstüne atlandı. Üste bulunan oyuncuya "Çuval mı, pabuç mu?" diye soruldu. Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı protesto sırasında çok sayıda TOMA ve müdahale aracı da hazır bekletildi.

Elerindeki Obama maketleriyle yürüyüş yapmak isteyen gruba polis müsaade etmedi. Bunu üzerine eylemciler, yanlarında getirdikleri çuvalları Obama maketinin kafasına geçirerek demir bariyerlere bıraktı. Daha sonra yürüyüşe geçen kalabalık grup, 'Yankee go home', 'Kahrolsun Amerikan emperyalizmi', 'Titre AKP, Türk gençliği geliyor', 'Bu memleket bizim, kahrolsun emperyalizm', 'Katil ABD, Ortadoğu'dan defol', 'Titre Obama, Türk gençliği geliyor' şeklinde sloganlar attı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi önünden hareket eden grup, polis eşliğinde Saat Kulesi'nin bulunduğu meydana kadar yürüdü. Grup daha sonra Attalos Heykeli önünde basın açıklaması yaptı. Yabancı eylemciler de TGB'nin eylemine destek verdi. Grup adına açıklama yapan TGB Genel Başkan Yardımcısı Cemil Gözel, ABD'yi dünyadaki savaşların sebebi olarak gösterdi, Obama'nın Antalya'yı terk etmesini istedi. Gözel, TGB üyesi 4 kişinin girilemez denilen güvenlik bölgesine girdiğini de açıkladı. Obama'nın konakladığı otele 3 kilometre kala polis tarafından gözaltına alınan 4 kişinin büyük bir başarıya imza attığını kaydetti. Gözel, ayrıca gözaltına alınan arkadaşlarının serbest bırakılana kadar Antalya'dan ayrılmayacaklarını da söyledi.

Nükleer karşıtı Japon rahip Toyoshige Sekiguchi ise yürüyüş eyleminin ardından Antalya Büyükşehir Belediyesi önündeki ayakta bekleme eylemi yapmaya başladı. Elindeki yöresel çalgıyı çalan rahip, çevresinde olup bitenlere hiç aldırış etmedi. Japon rahibin boynuna astığı pankartta, dünya liderlerine iletmek istediği nükleer karşıtı sloganlar yer alıyor. CİHAN
<< Önceki Haber Antalya'da G20 ve ABD karşıtı protesto Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER