Antalya’da orman yangını
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Cumartesi, Ağustos 29 2015
Paylaş
X Post
Antalya’daki orman yangınında 5 hektarlık orman ve zeytinlik kül oldu.

Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Karakaya Mahallesi'nde arazide çıkan yangın, rüzgarın da etkisiyle büyüyerek ormanlık alana sıçradı. Yangına 5 helikopter, 12 arazöz, itfaiye ve 100 personel müdahale ediyor.
Edinilen bilgiye göre, saat 14.00 sıralarında Manavgat’ın Karakaya Mahallesi Alara mevkisnde arazide çıkan yangın, rüzgarın da etkisiyle büyüyerek ormanlık alana sıçradı. Yangına 5 helikopter, 10 arazöz, itfaiye ekipleri, Manavgat ve Alanya Belediyesi'ne ait su tankerleri ile 100 yangın söndürme ekibi müdahale etti. Köylüler de traktör, su bidonları ve ellerine aldıkları ağaç daları ile söndürme çalışmalarına destek verdi. Yangında şu ana kadar 5 hektar ormanlık alan ile zeytin ağaçları ile susam tarlarının yandığı belirtildi.
Antalya Orman Bölge Müdürü Mustafa Türk de yangın bölgesine gelerek, söndürme çalışmalarını yerinde takip ediyor. Yangında şu ana kadar 5 hektar alanın zarar gördüğünü belirten Türk, yangının rüzgarın etkisiyle Yalçıdibi Mahallesi ile Gündoğmuş'un Güneycik Mahallesi'nde bulunan ormanlık alanı tehdit ettiğini söyledi.
İHA
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Yargıtay Daire Başkanı Yaman emekliye ayrıldı: “Güzel binalar yaptık, adaleti getiremedik”2.38 gündür eylemdeler: Gazilere polis müdahalesi, İYİ Partili Türkoğlu hastanelik oldu3.‘Çerçeve yasa’ için kritik toplantı: Takip ve Değerlendirme Kurulu göreve başladı4.YENİ Parti’den üye sayısı açıklaması: “400 bini geçtik, rekor seviyedeyiz”5.TCMB faiz indirdi mi? İşte uzmanından tespitler!

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU













