Antalya'da savaş karşıtı gösteri


Kendilerine Birleşik Haziran Hareketi adını veren bir grup Antalya'da, Türkiye'nin Suriye'ye politikası ve savaş söylentilerine karşı eylem düzenledi. Çeşitli sloganlar atan aktivistler "Suriye ile savaşa hayır." yazılı pankart açtı.

Kapalı yolda bulunan Attalos Heykeli önünde toplanan grup, üzerinde 'Haziran' ifadesi yer alan flamalar taşıdı. Grup adın açıklama yapan hareket üyesi Bahar Özkan, "AKP rejmi ve tepesindeki Edoğan, 7 Haziran seçimlerinde kendisine 'artık yeter' diyen halkın bu uyarısını ciddiye almamış olacak ki Türkiye'yi ve bölgeyi felakete sürükleyecek maceraların peşinde koşmaya devam ediyor." dedi.

AK Parti rejminin Suriye'yi işgal etmeyi hedeflediğini iddia eden Özkan, AK Partinin şimdilerde yüksek bir sesle savaştan, işgalden, tampon bölgeden söz ettiğini hatırlattı. Bunlar yapılırken de silah dolu TIR'ların İŞİD'e gönderenlerin kendileri değilmiş gibi davrandıklarını ifade etti.

Özkan açıklamasına şu ifadelere yer verdi: "AKP rejimi ve Erdoğan seçim yenilgisini kabul etmediği için, ülkeyi bir oldu bittiyle savaşa sokmak ve iktidarını devam ettirmek istiyor. Saraydaki saltanat sürsün diye Türkiye ve Suriye'deki halkları birbirine düşürmekten, yoksul halk çocuklarını birbirine kırdırmaktan çekinmiyorlar."

Savaş isteyenleri uyardıklarını berliten Özkan, "Her türlü savaş planınızın, her türlü provokasyon girişiminizin, her türlü karanlık senaryonuzun karşısında duracağız. Yoksul halk çocuklarının kanına girmenize, halkları birbirine düşürmenize komşu toprakları işgal etmenize, ülkemizi bir çılgınlığa sürüklemenize izin vermeyeceğiz." şeklinde konuştu.

Eylemciler açıklamanın ardından, "Katil ABD Ortadoğu'dan defol, Katil ABD işbirlikçi AKP, AKP elini Suriye'den çek" şeklinde sloganlar atarak dağıldı. CİHAN
<< Önceki Haber Antalya'da savaş karşıtı gösteri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER