Antalya emniyetinde traji komik iddia

İstihbarat Şube Müdürlüğü’nün tüm duvarlarının yıkılarak ‘böcek’ araması yapıldığı ileri sürüldü.

Antalya emniyetinde traji komik iddia

Antalya’da 8 ay önce gözaltına alınıp serbest bırakılan istihbaratçı polisler, aynı gerekçeyle yeniden gözaltına alınmıştı.

Bu süreçte Antalya Emniyet Müdürlüğü’nde yaşanan ilginç bir iddia gündeme geldi. İstihbarat Şube Müdürlüğü’nün tüm duvarlarının yıkılarak ‘böcek’ olarak tabir edilen dinleme cihazı araması yapıldığı ileri sürüldü. Tüm aramalara rağmen bina içerisinde herhangi bir dinleme cihazına rastlanmadığı öğrenildi.

 Ayrıca gözaltına alınan polislerin önledikleri bombalı saldırılarının da detayları ortaya çıktı. Polisler, Antalya’da 26 ve 28 Ağustos 2011’de turistlere yönelik iki ayrı bombalı eylem düzenleyen PKK’lı teröristin Muğla’nın Bodrum ilçesinde de benzer bir eylem hazırlığı içindeyken yakalanmasını sağladı. Şehirde iki farklı eylem gerçekleştirdikten sonra önce Van’a ardından da Bodrum’a giden Abbas kod adlı Şemsettin E., kaldığı otelde yapılan aramada 2 kilo 140 gram ağırlığında patlayıcı maddeyle yakalandı. Başarılı emniyet görevlileri, Ekim 2011’de biri kadın ‘canlı bomba’, diğeri ona yardımcı olmak üzere PKK’lı iki teröristin Antalya’ya geldiği bilgisine ulaştı. Polis, uzun süre takip ettiği iki şüphelinin bulunduğu otomobili Döşemealtı ilçesi Yığmalar Mahallesi’nde durdurdu. Operasyonda adları açıklanmayan biri kadın 2 terör örgütü mensubu gözaltına alınırken, otomobildeki incelemede kilolarca patlayıcı ile bomba düzeneği ele geçirildi.

Ankara’da yasa dışı dinleme iddiasıyla gözaltına alınan ancak savcılık tarafından serbest bırakılan emniyet müdürü M.E., aynı suçlamalarla Antalya’daki operasyonda gözaltına alındı. Başarılı çalışmalarından dolayı İstihbarat Dairesi’nde görevlendirilen emniyet müdürünün devlet tarafından çok sayıda ödül aldığı ve sicilinde hiçbir olumsuzluk olmadığı öğrenildi.

ZAMAN
<< Önceki Haber Antalya emniyetinde traji komik iddia Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER