Antalya, judo şenliğine ev sahipliği yapacak


Türkiye'nin judoda her yıl ev sahipliği yaptığı iki uluslararası organizasyondan biri olan Nazım Canca Ümitler Avrupa Kupası, yarın 15 ülkenin katılımı ile Antalya'da başlıyor.

Türkiye'de judonun kuruluş aşamasında önemli görevler üstlenen Nazım Canca anısına düzenlenen turnuva, bu yıl 23. kez organize edilecek. Birincisi 1983 yılında İzmir'de yapılan kupa, Ankara ve İstanbul'da düzenlendikten sonra son yedi yıldır Antalya'da yapılıyor. Her geçen yıl tanınırlığı ve katılımcı ülke sayısı artan kupada geçen yıl 21 ülkenin katılımı ile rekor kırılmıştı.

Antalya Kemer'de bu yılki turnuvaya 15 ülkeden toplam 331 sporcu katılıyor

15, 16 ve 17 yaşındaki sporcuların yarışacağı kupa, takvimde sezon başına denk geldiği için ülkeler açısından büyük önem taşıyor. Pek çok ülke, bu sezon müsabakalara katılacağı takımını, Nazım Canca Ümitler Avrupa Kupası'nda belirliyor.

Bu yıl kupaya Türkiye'nin yanı sıra; Almanya, Azerbaycan, Belarus, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Fransa, Gürcistan, İsrail, İtalya, Kırgızistan, Makedonya, Romanya, Tacikistan, ve Ürdün katılıyor.

Türkiye Ümit Milli Takımı'nın da sezonu açtığı turnuva olan Nazım Canca Kupası'nda 70 erkek, 69 kız olmak üzere 139 sporcumuz yarışacak. Türkiye geçen yıl kupayı üç altın, bir gümüş ve dört bronz madalya ile kapatmıştı.

İki gün sürecek kupada müsabakalar Kemer Kiriş'teki Limak Limra Hotel'in salonunda yapılacak.

Sabah 09.00'da başlayacak elemelerin ardından yapılacak final müsabakalarıyla madalyalar sahibini bulacak. İlk gün açılış seremonisi saat 16.00'da, finaller ise 16.15'te düzenlenecek. Pazar günü ise final maçları saat 16.00'da yapılacak. Her müsabaka gününde o günün sıkletleri için madalya töreni yapılacak.

Üç minderdeki tüm müsabakalar, Türkiye Judo Federasyonu web sayfasından canlı olarak yayınlanacak.

OLİMPİYATLARA YÖNELİK LANSMAN TOPLANTISI DÜZENLENECEK

Bu arada Türkiye Judo Federasyonu, kupanın ardından 8 Mart Salı günü Ümit ve Genç sporcuların katılımı ile 2020'de Tokyo'da yapılacak Yaz Olimpiyatı'na yönelik bir lansman toplantısı düzenleyecek.

2020'deki oyunlarda Türkiye'yi temsil etmeye aday sporcular, dört yıllık uzun soluklu bir proje ile 2020 Yaz Olimpiyatı'na hazırlanacak.
CİHAN
<< Önceki Haber Antalya, judo şenliğine ev sahipliği yapacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER