Antalya'da algı değil nefret operasyonu

Antalya'da polis iki dershaneye baskın yaptı. 16 kişi gözaltına alındı, 11'i serbest bırakıldı.

Antalya'da algı değil nefret operasyonu

Öğrencilerin gözü önünde eğitimciler sıraya dizilip üstleri ve çantaları arandı. Telefonları toplandı. Polis, arabaları da aramak istedi. Araçlar için arama kararını soran avukat İbrahim Çakıroğlu, polislerin küfürlerine maruz kaldı, darp edilip ters kelepçeyle gözaltına alındı. Bunun üzerine çok sert bir açıklama yayınlayan Antalya Baro Başkanı Alper Tunga Bacanlı, "Hürriyeti tahdit suçunun nitelikli hali. Alt sınırı 3 yıldan başlıyor." dedi.

Antalya polisi, dün saat 09.00 sıralarında Körfez Dershaneleri'nin Doğu Garajı'ndaki merkez şubesine geldi. Dershane çalışanlarını sıraya dizen polisler üst araması yaptı. Çalışanların çantalarının yanı sıra araçları da arandı. Emniyet otoparkına çekilen araçlarda suç unsuru bulunmadı. Baskında dershane öğretmen ve çalışanlarının cep telefonları görüntü almamaları için toplandı. Polisin, sürekli emir veren sert üslubu ve kaba tavırları tepki çekti. Bir kadın çalışan, “Üslubunuz bir bayanla konuşmaya yakışıyor mu?” diye polise ikazda bulundu. Polisler, dershanedeki aramanın ardından 5 kişiyi gözaltına aldı. Anafen Dershanesi'nin Güllük Şubesi'ne gelen polisler, 2 muhasebe görevlisini gözaltına aldı. Öğrencilerin derste olduğu sırada polislerin öğrencilerin arasında dolaştığı gözlendi. Gözaltı sayısı akşam saatlerinde 16'ya çıkarken bunların 11'i serbest bırakıldı.

İfade verdikten sonra serbest kalanlardan E.K., “Korkutma, paranoya çabası var.” dedi. 1,5 yıl önce işe başlayan G.N.Ü. ise “Terör örgütü mensubu diye adlandırdılar. Çok çok çok üzgünüm.” dedi.

AVUKATA TERS KELEPÇE
Dershanelere yapılan polis baskınlarında büyük bir skandal yaşandı. Öğretmenlerin araçlarına yönelik arama kararını soran avukat İbrahim Eren Çakıroğlu, önce polislerin küfürlerine maruz kaldı, sonra darp edilip ters keleçpe takılarak gözaltına alındı. Çakıroğlu, 3 saat sonra serbest bırakıldı.

"HÜRRİYETİ TEHDİT 3 YILDAN BAŞLIYOR"
Yaşanan olayı 'eşkiyalık' olarak nitelendiren Antalya Baro Başkanı Alper Tunga Bacanlı, Antalya Valisi Muammer Türker'i göreve çağırdı. Avukata yönelik gözaltı işleminin 'hürriyeti tahdit' suçuna girdiğini belirten Bacanlı, "Hürriyeti tahdit suçunun nitelikli hali. Alt sınırı 3 yıldan başlıyor." dedi. Bacanlı, söz konusu olayı gerçekleştiren polislerin tespit edildiğini ve haklarında yarın suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

ANTALYA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ'NE AÇIK UYARI!
Antalya Barosu, avukata ters kelepçe ile ilgili yaptığı açıklamada, 'Bugün Antalya Emniyeti KOM şubesi bir meslektaşımızı savcının sadece tutanak tutun talimatına rağmen kelepçelemiş ve 3 saat hürriyetini tahdit etmiştir. Açıkça suç olan bu eylem hakkında yarın sabah savcılığa suç duyurusunda bulunulacaktır. Savcıların talimatını dinlemeyen ve keyfi surette güç gösterisi yapan polis teşkilatını kınıyorum. Aynı işler başınıza geldiğinde kapımızı çalmayın. Sayın Antalya valisini göreve davet ediyorum. Eşkıyalık aldı başına gidiyor. Gereğini yapınız' ifadelerine yer verdi.

TERÖRİST ARAYANLAR DAĞA BAKSIN
Körfez Dershanesi'ne yapılan baskın kapsamında öğretmen oğlu gözaltına alınan baba İbrahim Özdemir ise yaşananlara sert tepki gösterdi: “6 çocuğumun arasında vatan haini, hırsız, sıfırlayan, sahtekarlık yapan, yalan söyleyen yok. Bu, Müslüman'a yakışacak iş değil. Bunu yapanın dininden de imanından da şüphe ediyorum. Bu emri verenlerden de şüphe ediyorum. Evimi 2 kere aradılar, bir şey bulamadılar. Ne arıyorlar? Terörist arıyorlarsa dağda. Hepsini Rabb'ime havale ediyorum.”

<< Önceki Haber Antalya'da algı değil nefret operasyonu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER