Antalya'da tutuklu gazetecilere tahliye yok

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Salı, Aralık 12 2017
Antalya’da KHK ile kapatılan yayın organlarında çalışan gazetecilerin yargılandığı davanın dördüncü duruşmasında tutuklu 4 kişi hakkında tahliye çıkmadı. Mütalaasını açıklayan savcı, ‘Silahlı terör örgütü üyesi olmak’ suçlamasıyla 17 gazeteci hakkında 7 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılmalarını istedi.


15 Temmuz darbe girişimin ardından Antalya’da başlatılan soruşturma kapsamında 27 Temmuz 2016 tarihinde tutuklanan ve haklarında ‘silahlı örgüt üyeliğinden’ 10 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan, aralarında Aktif Eğitim Sen Şube Başkanı Erdoğan Polat ile kapatılan Zaman Gazetesi çalışanlarının da bulunduğu sanıkların yargılanmasına devam edildi.

SAVCI MÜTALAASINI AÇIKLADI

Davanın dördüncü duruşmasında 4’ü tutuklu 13 kişi hazır bulundu. 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada, mütalaasını açıklayan savcı, ‘Silahlı terör örgütü üyesi olmak’ suçlamasıyla 17 kişi hakkında TCK’nın 314/2. maddesi gereği 7 yıldan 15 yıla kadar hapis istemiyle cezalandırılmalarını istedi. Savcının mütalaasının ardından sanıklara söz verildi.

ÇETİNKAYA: REFERANSIM DIŞİŞLERİ BAKANI ÇAVUŞOĞLU

Kapatılan Zaman Gazetesi’nin eski bölge sorumlusu Tuncer Çetinkaya yaptığı savunmada, kendine yöneltilen silahlı terör örgütü üyesi olmak suçlamasını kabul etmedi.

Davada tanık olarak dinlenen Erdoğan Çiğdem’in kendisi hakkında verdiği ifadede “Cemaat ondan hoşlanmazdı, o yüzden Zaman gazetesinden kovdu” dediğini hatırlatan Çetinkaya, “Ben 2010 yılında Zaman gazetesinden işten çıkarıldığımda Anadolu Ajansı’nda çalıştım. Anadolu Ajansı’na girmem için bana referans olanlar şuan da Dışişleri Bakanı olarak görev yapan Mevlüt Çavuşoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ve Selçuk Özdağ’dır. Kayıtlara da bakılabilir. Benim terör örgütü ile bağlantım yok” dedi. Çetinkaya, sağlık sorunlarının da gittikçe arttığını belirterek tahliyesini istedi.



1 ŞUBAT KARAR DURUŞMASI

Diğer sanıklar da üzerlerine a

Bu haberler de ilginizi çekebilir