Antalya'ya tatile giden diş hekimi Alman, Türkiye'de yargılanmayı bekliyor

Antalya'ya tatil için giden 63 yaşındaki Alman bir diş hekiminin kasım ayı başında gözaltına alındığı ve yargılanmayı beklediği ortaya çıktı.

SHABER3.COM

Bild gazetesinde yer alan habere göre, 4 Kasım'da Düsseldorf'tan kalkan bir uçakla Türkiye'ye kısa bir tatil için giden diş hekimi bir Alman, Antalya Havalimanı'nda yaşanan bir tartışma sebebiyle gözaltına alındı. 

Almanya'nın Wuppertal şehrinde ikamet eden Kristian B., bagaj bandında beklerken diğer yolcularla tartışma yaşadığı, görgü tanıklarının ifadesine göre tartışma sırasında Türkiye ve Türklere yüksek sesle hakaret ettiği belirtiliyor.

"TÜRKİYE ZATEN DEMOKRATİK BİR ÜLKE DEĞİL"

Haberde, tartışma esnasında Kristian B.'nin "Siz Türkler böylesiniz. Türkiye zaten demokratik bir ülke değil." diye bağırdığı, bu sırada başka bir yolcunun tartışmayı cep telefonuyla görüntülü olarak kaydettiği ve sonrasında da bu kaydı polise gösterdiği aktarılıyor.

Gözaltına alınan Kristian B. hakkında Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 301'inci maddesi uyarınca "Türk devletini ve organlarını aşağılamak" suçundan 4 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldığı belirtildi.

Bild'in haberinde yurtdışına çıkış yasağı sebebiyle Kristian B.'nin bir otelde yargılanmayı beklediği aktarıldı.

Alman televizyonu ARD'nin İstanbul muhabiri Oliver Mayer-Rüth de Twitter hesabından Kristian B.'nin şu anda cezaevinde olduğunu ve mahkemenin önümüzdeki günlerde tahliye talebini değerlendireceği bilgisini paylaştı. 

Almanya Dışişleri Bakanlığı sözcüsü konsolosluk görevlilerinin Kristian B. ile ilgilendiği bilgisini verdi.
<< Önceki Haber Antalya'ya tatile giden diş hekimi Alman, Türkiye'de yargılanmayı... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER