Antidepresan kullanan kadın 'kısıtlı' seçmen sayıldı
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Cumartesi, Haziran 1 2019
İstanbul'da savcılık YSK'dan gelen yazı üzerine eşinden boşandıktan sonra hastanede psikiyatrik muayene olan 28 yaşındaki C.Ç isimli kadına vesayet davası açtı. Oy kullanıp kullanması mahkemenin elinde olan C.Ç.’nin avukatı Turgut Kazan, yurttaşlara ait sağlık bilgilerinin siyasal amaçlı kullanıldığını söyledi.
31 Mart'ta İstanbul halkının Ekrem İmamoğlu'nun seçmesinden sonra AKP'nin seçimi iptal ettirmek için yaptığı hamlelerden biri de 41 bin 132 kısıtlı seçmenin oy kullandığı iddiasıydı. Yüksek Seçim Kurulu 'nun (YSK) gerekçeli kararında bu iddia çürürken 'kısıtlı seçmen' olduğu iddia edilen 28 yaşındaki C.Ç. yaşadıklarına isyan etti.
Bir şirkette satış danışmanı olarak çalışan, iki çocuk annesi C.Ç., geçen ocak ayında eşinden boşandı. Bu olaydan sonra annesiyle Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde psikiyatri bölümünde iki kez muayene oldu. Doktor tavsiyesi ile antidepresan kullanmaya başladı.
VESAYET DAVASI AÇILDI
31 Mart seçimlerinden sonra AKP'nin İstanbul seçimlerininin iptal edilmesi için sunduğu gerekçelerden biri de kısıtlı seçmenlerin oy kullandığı iddiasıydı. YSK, AKP'nin itirazı üzerine ‘Zihinsel Engelliler ve Kısıtlılar’ başlıklı liste oluşturarak, adı geçenler hakkında vesayet ihbarında bulunulması için 26 Nisan’da Fatih 3. İlçe Seçim Kurulu’na yazı yazdı. İlçe seçim Kurulu, 7 Mayıs’ta İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na vesayet ihbarında bulundu.
Fatih İlçe Kurulu'nun yaptığı ihbarda “Listenin YSK’dan gelmesi nedeniyle kişinin zihinsel engeli yönünden makul şüphe bulunduğundan vesayet yargılaması yapılması gerektiği düşünülmektedir” denildi. Böylece bir listenin bulunduğu ortaya çıktı.
ŞİMDİ NE OLACAK?
C.Ç. ve listedeki yurttaşlar, İstanbul 11. Sulh Hukuk Mahkemesi’ne açılan dava kapsamında bir hastaneye sevk edilecek. Verilecek rapor uyarınca yurttaşlara vasi atanıp atanmayacağına karar verilecek. Vasi atanırsa C.Ç. ve diğerleri oy kullanamayacak.
İSYAN ETTİ
Oy kullanıp kullanmaması mahkemenin elinde olan C.Ç. yaşadıkları
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Süper Kupa Fenerbahçe'nin oldu2.Kim düşük kim gözde! Erdoğan'ın uçağında yandaş değişim profilinin detayları3.Karadeniz’de kargo gemisine drone saldırısı: İkinci kaptan öldü, 1 denizci yaralı4.Avrupa en çok iki Türk ürününü geri gönderdi5.BRICS ülkeleri Güney Afrika sularında gövde gösterisi yaptı

HARUN TOKAK

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER







