Antrenörlerden, İlhan Cavcav'ın 'Hepsini cebimden çıkartırım' sözüne tepki


Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Genel Sekreteri Alaaddin Naganlu, Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav'ın dün akşam oynadıkları Fenerbahçe maçı sonrası antrenörler hakkındaki "Hepsini cebimden çıkartırım." sözlerine tepki gösterdi.

Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Genel Sekreteri Alaaddin Naganlu, "Sayın Cavcav'ın Türk antrenörleri dışında pek çok yabancı antrenörle de çalıştığını, yabancı antrenörlerin akıbetlerinin de aynı olduğunu spor kamuoyu gayet iyi bilmektedir. Sayın Cavcav'ın bu açıklamalarından; kulübü yönetme konusunda kendisinin zayıf kaldığını Gençlerbirliği'nin bugünkü puan cetvelindeki yeri itibariyle başarısızlığında kendi payının da olduğunu düşünmek yerine antrenörlere mal etme gayreti içinde olduğu, anlaşılmaktadır." dedi.

TÜFAD adına açıklama yapan Genel Sekreter Alaaddin Naganlu, futbol liglerinin ilk yarıların sonuna doğru gelinen şu günlerde antrenörlerin, gerek saha içinde ve gerekse saha dışındaki Fair Play ve Antrenör Etik Değerlerine uygun davranışlarıyla tüm spor camiasına örnek yaklaşım içinde olduklarını gördüklerini belirterek, onları kutladı.

Alaaddin Naganlu, TÜFAD olarak bu davranışlara büyük önem verdiklerini ve bu görüşlerini her ortamda dile getirdiklerini kaydetti.

Genel olarak kulüp yöneticilerinin de bu doğrultuda tutum ve davranış içerisinde olduklarını bildiklerine dikkat çeken Naganlu, "Bu konuda duyarlı davranış gösteren kulüp başkanı ve yöneticilerimize teşekkür ederiz. Gençlerbirliği Kulüp Başkanı Sayın İlhan Cavcav'ı öncelikle geçirdiği rahatsızlık için geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz." dedi.

"CAVCAV KENDİSİNİ ANTRENÖR YERİNE KOYUYOR"

Cavcav 'ın 20 Aralık Fenerbahçe maçı sonrası basın mensuplarına yaptığı açıklamalarda Türk antrenörlerini aşağılayıcı tavırlarla "Hepsini cebimden çıkarırım, devre arasında takımın başına getirecek Türkiye'den antrenör yok denecek kadar az, TFF antrenör olacaklara Avrupa'ya eğitime, kursa göndermesi lazım" gibi cümleler sarfettiğine dikkat çeken TÜFAD Genel Sekreteri Naganlu, "Cavcav'ın kendisini antrenör yerine koyan, teknik konularda takıma müdahale eden, hatta antrenörlerimizin kişilik haklarına saldırı ve hakarete varan davranış sergilediğini ibretle ve hayretler içerisinde spor kamuoyu ile birlikte izledik." dedi.

Naganlu, açıklamasında, "Futbol antrenörlüğü eğitim, emek, bilgi, birikim ve saha tecrübesi ister. Tüm bu değerlerin bilincine ve erdemine ulaşamamış İlhan Cavcav'ın davranışlarını antrenörlük mesleğine saygısızlık olarak değerlendiriyoruz. Futbolumuzun gelişimine engel olan bu tür keyfi davranışlar sergileyen her kim olursa hep karşısında olacağız. Her sezon 3-4 antrenör değiştirerek kulübünün sağlıklı yönetildiğini söylemek mümkün değildir. Kendi ifadesi doğrultusunda TFF, öncelikle Sayın Cavcav başta olmak üzere bu gibi düşüncelere sahip kulüp yöneticilerini Avrupa'ya eğitime göndererek 'kulüp nasıl yönetilir' eğitimlerini almalarını sağlamalıdır ki futbolumuz, içinde bulunduğu yönetim krizinden bir an önce kurtulmalıdır." diyerek tepkisini gösterdi.

"CAVCAV KULÜP YÖNETMEDE ZAYIF"

"Şunu da hatırlatmakta fayda görüyoruz" diyen Naganlu, "Sayın Cavcav'ın Türk antrenörleri dışında pek çok yabancı antrenörle de çalıştığını, yabancı antrenörlerin akıbetlerinin de aynı olduğunu spor kamuoyu gayet iyi bilmektedir. Sayın Cavcav'ın bu açıklamalarından; kulübü yönetme konusunda kendisinin zayıf kaldığını Gençlerbirliği'nin bugünkü puan cetvelindeki yeri itibariyle başarısızlığında kendi payının da olduğunu düşünmek yerine antrenörlere mal etme gayreti içinde olduğu, anlaşılmaktadır." vurgusunda bulundu.

CİHAN
<< Önceki Haber Antrenörlerden, İlhan Cavcav'ın 'Hepsini cebimden çıkartırım'... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER