AÖF sınav tarihlerini öğrenmek için TIKLAYINIZ

Anadolu Üniversitesi açıköğretim sınav tarihlerini yayınladı.

AÖF sınav tarihlerini öğrenmek için TIKLAYINIZ

AÖF sınav tarihleri açıklandı. Anadolu Üniversitesi açıköğretim 2015-2016 sınav takvimini açıkladı. İşte AÖF 2015-2016 Sonbahar ve İlkbahar dönemi sınav tarihleri...

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi sınav tarihlerini aşağıdaki link üzerinden görüntüleyebilirsiniz.

AÖF SINAV TARİHLERİ NE ZAMAN?

AÖF kayıt yenileme 23 Ekim Cuma günü akşamı sona erdi. Kayıt yenileme işlemlerini tamamlayan öğrenciler için sonbahar dönemi vize sınavları 12-13 Aralık 2015 tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Güz dönemi vize sınavlarının ardından ise 23-24 Ocak 2016 tarihlerinde güz dönemi final sınavları yapılacak.

AÖF öğrencilerinin bahar dönemi vize sınavları 16 - 17 Nisan 2016 tarihlerinde gerçekleştirilecek.

İkinci dönem ilk sınavlarının ardından ise 04 - 05 Haziran 2016 tarihlerinde yaz dönemi final sınavları yapılacak.

Açıköğretim Fakültesi 2015-2016 dönemi tek ders sınavı ise 16 Temmuz 2016 tarihinde yapılacak.

AÖF SINAVLARI İÇİN GEREKLİ BELGELER

- Fotoğraflı Sınav Giriş Belgesi

- Fotoğraflı ve Onaylı Özel Kimlik Belgesi (Nüfus cüzdanı, sürücü belgesi, pasaport)

Sınava giriş için gerekli bu iki belgeden biri bile eksik olsa öğrenci sınava alınmaz.

Öğrenciler Sınav Giriş Belgesinde yazılı olan sınav il, ilçe, bina, salon, sıra, tarih ve saatte sınava girmek zorundadırlar.

Öğrenciler sınava girecekleri binayı sınavdan en az bir gün önce mutlaka görmeli ve sınav saatinden bir saat önce sınava gireceği binada hazır bulunmalıdırlar.

AÖF SINAVLARI NASIL DEĞERLENDİRİLİR?

AÖF sınavlarının değerlendirilmesi ve ders geçme sistemi Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği ile bu yönetmeliğin verdiği yetkiye istinaden hazırlanan Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Eğitim-Öğretim ve Sınav Uygulama Usul ve Esasları ve Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakülteleri Bağıl Değerlendirme Esaslarına göre belirlenir.

AÖF sınavlarında soru kitapçığı ve cevap kâğıdı olarak iki tür belge kullanılmaktadır. Sınavların değerlendirilmesi, notların kaydı, çizelgelere geçirilmesi, saklanması, öğrenci kütüklerine yazımı ve öğrencilere duyurulmasında bilgi işlem yöntemleri kullanılır.

İLK 5 GÜNE DİKKAT

AÖF sınav sonuçlarına, ilan edilme tarihinden itibaren 5(beş) işgünü içinde itiraz edilebilir. Bu süre geçtikten sonra yapılan itirazlar dikkate alınmaz. Her dersin cevabı, o dersin isminin yazılı olduğu sütuna işaretlenmelidir. Yanlış sütuna yapacağınız işaretlemeler kesinlikle değerlendirilmez. Cevap kâğıdında mutlaka ilgili ders için ayrılan ve açıkça dersin adı yazılan sütunu kodlayınız.

AÖF sınavları çoktan seçmeli test şeklinde hazırlanmakta ve bilgisayar ortamında değerlendirilmektedir. Bu sınavlarda öğrencilerin, derslerin her birinden ayrı ayrı başarılı olmaları gerekmektedir.

BOŞ SORU BIRAKMAYIN

AÖF sınav cevapları değerlendirilirken doğru cevaplara puan verilecek, yanlış cevaplar için puan düşürülmeyecektir. Başka bir deyişle, yanlış cevaplar doğru cevapları götürmeyecektir. Bu nedenle soru kitapçıklarındaki soruların cevapsız bırakılmaması, öğrencilerin yararınadır. Sınavlarda öğrenci sayısına bağlı olarak, tek (A), iki (A,B) veya dört (A,B,C,D) kitapçık türü kullanılabilmektedir.
<< Önceki Haber AÖF sınav tarihlerini öğrenmek için TIKLAYINIZ Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER