AP Başkanı'ndan Davutoğlu'na telefon

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 1915 olaylarına ilişkin dünkü Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı Martin Schulz'a Türkiye'nin tepkisini iletti.

AP Başkanı'ndan Davutoğlu'na telefon

Başbakanlık kaynakları, Martin Schulz'un Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu telefonla aradığını belirterek, görüşmede, 1915 olaylarına ilişkin dünkü AP kararının kendisinin bulunmadığı bir oturumda kabul edildiğini, Türkiye'nin bu konudaki yaklaşımını bildiğini ve tepkisini anladığını ifade ettiği belirtildi.

Başbakanlık kaynakları AP Başkanı Martin Schulz ile Başbakan Ahmet davutoğlu arasındaki görüşmenin içeriğini şu şekilde aktardı: "Telefon görüşmesinde Sayın Başbakanımız AP kararına ilişkin tepkimizi kuvvetli ifadelerle Schulz'a iletmiştir. Sayın Başbakanımız, tarihi siyasi amaçlarla çarpıtmaya çalışan çevrelerin bu girişiminin, Türkiye-AB ilişkilerine zarar verebileceği gibi, Türkiye ile Ermenistan arasında uzlaşıya varılmasına dönük çabaları da olumsuz etkileyebileceğini vurgulamış; AP'nin kararını reddettiğimizi, Avrupalı ortaklarımızın Türkiye-Ermenistan ilişkilerine katkıda bulunmak konusunda samimi olmaları halinde, Ermenistan ve diasporaya Türkiye ile diyaloğa girme çağrısında bulunmaları gerektiğini belirtmiştir. Ermenistan'a 1915 olaylarının nesnel biçimde incelenmesine yönelik ortak tarih komisyonu kurulması için yaptığımız önerinin olumlu karşılık bulmadığını, gerçeklerin araştırılması ve adil bir hafıza temelinde uzlaşıya varılmasının ancak karşılıklı çabaların teşvikiyle mümkün olabileceğini kaydetmiştir. Sayın Başbakanımız, Avrupa ve yakın çevresindeki siyasi krizler karşısında Türkiye ile Avrupa kurumları arasındaki işbirliğinin en yüksek seviyede olması gereken bir dönemde, AP'nin aldığı bu mesnetsiz kararın zarar vereceğini vurgulamıştır."
<< Önceki Haber AP Başkanı'ndan Davutoğlu'na telefon Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER