AP Türkiye Raportörü Kati Piri'den kayyım tepkisi
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Pazartesi, Ağustos 19 2019
Diyarbakır, Van, Mardin Belediye başkanlarının görevden alınıp yerlerine kayyım atanmasına Avrupa Birliği’nden de tepkiler gelmeye başladı. AP Türkiye Raportörü Kati Piri, "Halkların tercihine sıfır saygı. Sırada ne var? Ankara ve İstanbul belediye başkanlarını görevden almak mı?” dedi.
Avrupa Parlamentosu Türkiye Raportörü Kati Piri, sosyal medya hesabından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun kayyım atamasını eleştiren mesajıyla birlikte yaptığı paylaşım şöyle:
PİRİ: HALKLARIN TERCİHİNE SIFIR SAYGI
“İstanbul Belediye Başkanı, Diyarbakır, Mardin, Van’da Kürt belediye başkanlarının görevden alınmasını eleştirdi. Bence Türkiye’de demokratik olarak seçilmiş tüm belediye başkanları söylemeye cesaret edemese bile aynı şekilde düşünüyor. Diyarbakir, Mardin ve Van Belediye Başkanları seçildikten beş ay sonra terörle ilişkileri var iddiasıyla yine görevden alınıyor. Halkların tercihine sıfır saygı. Sırada ne var? Ankara ve İstanbul belediye başkanlarını görevden almak mı?”
İMAMOĞLU: KAYYIM KABUL EDİLEMEZ
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu Diyarbakır, Mardin ve Van Belediye Başkanları’nın görevden alınıp yerlerine kayyım atanmasıyla ilgili paylaşımında, “Diyarbakır, Van ve Mardin Belediye Başkanları’nın görevden alınmasının demokratik pratiklerle bir ilişkisi olduğunu iddia etmek imkânsız. 31 Mart seçimlerini kazanan üç belediye başkanının yerine kayyım atanmıştır. Halkın istediğini görmezden gelmek kabul edilemez” demişti.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Milletvekili Lütfü Türkkan skandalı açıkladı!2.Kıyamet için gemi inşa ettiren sahte peygambere büyük öfke: Gemiyi ateşe verdiler3.En zenginler listesindeki Ali Sabancı'dan şaşırtan çıkış: 'Geçinemiyorum'4.AKP'li Şamil Tayyar, partisinin 'ekran' krizini anlattı: 'Artık yüzde 50+1'in kolay alınamayacağı ortaya çıktı'5.ABD donanmasını alarma geçiren olay: Yaptırımları delen gemi Türk menşeli çıktı
6.'Dış kuvvet' ve 'temas' ayrıntısı...7.Yandaş Selvi düşen Libya uçağı için sabotaj iddiasını gündeme getirdi8.Gazze'de ağır kış: Yakıt bitti hastanelerin servisleri kapanıyor!9.ESK'daki yolsuzluklar ne kadar etkili oldu? Et fiyatı rekor üstüne rekor kırıyor!10.AİHM'den dikkat çeken 'Ekrem İmamoğlu' kararı!

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI
ÇOK OKUNAN HABERLER







