Apple o unvanı geri aldı
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Pazar, Ağustos 2 2020
31 Temmuz Cuma günü hisseleri yüzde 10 yükselerek günü 1 trilyon 817 milyar dolarlık piyasa değeriyle tamamlayan Apple yeniden dünyanın en değerli şirketi oldu.
Amerika Birleşik Devletleri (ABD) merkezli teknoloji devi Apple hisselerinin 31 Temmuz Cuma günü borsa işlemlerinde değer kazanması ile dünyanın en değerli şirketi unvanını geri aldı.
Apple, Suudi petrol şirketi Aramco'nun 2019 yılı aralık ayında 1,7 trilyon dolarlık piyasa değeriyle halka arz edilmesi üzerine bu unvanı kaybetmişti.
Beklentilerin üzerinde kâr açıklamasının akabinde piyasada değeri Saudi Aramco'yu geçen Apple dünyanın en değerli şirketi oldu.
Apple hisseleri cuma günkü işlemlerde yüzde 10 yükselerek günü 1,817 trilyon dolarlık rekor piyasa değeriyle tamamladı.
Şirket, Suudi Arabistan'ın Aralık ayında Riyad'da işlem görmeye başlayan ulusal petrol şirketinin değerini (1,76 trilyon dolar) ilk kez geçti.
Business Insider'ın haberine göre, dünyanın en değerli şirketi olması öncesinde Apple, Microsoft Corp. ile ABD'nin Borsada işlem gören en büyük şirketi unvanı için çekişiyordu.
Aramco ise en başta ilk halka arzı gerçekleştirilirken Veliaht Prens Mohammed bin Salman'ın beklentilerini karşılamamıştı.
ARAMCO HALK ARZDA REKOR KIRDI
Bin Salman 2 trilyon dolarlık bir değerleme ve 100 milyar dolar civarında kaynak toplamak istiyordu. Ancak yabancı yatırımcılar böyle bir fiyatlamadan kaçındı. Şirket, daha küçük çaplı bir halka arz ile yaklaşık 30 milyar dolar sermaye topladı.
Sonrasında ise Koronavirüs'ün sebep olduğu talep düşüşünden dolayı bu yıl petrol fiyatlarında yaşanan çöküş geldi.
Aramco hisseleri, aralık sonundan bu yana -diğer petrol şirketlerinden çok daha az gerilemiş olsa da- yüzde 6,4 değer kaybetti.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Milletvekili Lütfü Türkkan skandalı açıkladı!2.Kıyamet için gemi inşa ettiren sahte peygambere büyük öfke: Gemiyi ateşe verdiler3.En zenginler listesindeki Ali Sabancı'dan şaşırtan çıkış: 'Geçinemiyorum'4.AKP'li Şamil Tayyar, partisinin 'ekran' krizini anlattı: 'Artık yüzde 50+1'in kolay alınamayacağı ortaya çıktı'5.'Dış kuvvet' ve 'temas' ayrıntısı...
6.ABD donanmasını alarma geçiren olay: Yaptırımları delen gemi Türk menşeli çıktı7.Yandaş Selvi düşen Libya uçağı için sabotaj iddiasını gündeme getirdi8.Gazze'de ağır kış: Yakıt bitti hastanelerin servisleri kapanıyor!9.ESK'daki yolsuzluklar ne kadar etkili oldu? Et fiyatı rekor üstüne rekor kırıyor!10.AİHM'den dikkat çeken 'Ekrem İmamoğlu' kararı!

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI
ÇOK OKUNAN HABERLER







