Apple yeni teknolojilerini tanıttı
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Salı, Mart 10 2015
Paylaş
X Post
Teknoloji devi Apple, yeni ürünleri olan Apple Watch, MacBook ve USB C'yi görkemli bir törenle tanıttı.

Apple CEO’su Steve Cook, daha önce duyurduğu Apple Watch’ı bugün detaylı bir şekilde tanıttı. Nisan ayında satışa sunulacak Apple Watch, gelen e-mailleri uyaracak, Fitness uygulaması ile ‘hareket etme’ (egzersiz) tavsiyesinde bulunacak ve bir pili 18 saat boyunca kullanılabilecek. 349 dolar ile 10 bin dolar arasında bir fiyat aralığına sahip olan Apple Watch, kalp atışlarını bile ölçebilecek. Yeni teknolojiyi tanıtan Cook, 5 yaşından beri bu tarz bir teknolojiyi beklediğini söyledi.
Apple’ın en ince ve en hafif MacBook’u olan yeni model, 905 gram ağırlığında ve 13,1 mm kalınlığında. Apple’ın en ince bilgisayarı 11 inç, 17 mm kalınlığındaydı. Yeni MacBook 2304 x 1440'lük bir ekran çözünürlüğüne sahip. Pil ömrü ise internet kullanımı için 9 saat olarak açıklandı. Bilgisayarın tamamını kaplayan klavyedeki tuşlar "Butterfly Mechanism" adı verilen yeni bir teknolojiyle tasarlandı. Bu teknoloji, tuşlara çok daha yumuşak basmayı sağlıyor. Yeni MacBook, gümüş, uzay grisi ve yeni altın renkleriyle 1299 dolardan başlayan fiyatlarla 10 Nisan’da satışa sunulacak.
Apple bilgisayarın yanı sıra USB C adında yeni bir bağlantı özelliği de duyurdu. USB kullanımında değişiliğe giden Apple, sadece bilgisayarda USB C girişi bulunduracak. Şarj için de aynı USB C portu kullanılacak.


Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Sarayın Başdanışmanı Uçum'dan ikinci açıklama!2.15 Günde 503 Bin Üye: YENİ Parti Teşkilatlanma Rakamlarını Açıkladı3.Şamil Tayyar DEM Parti'ye yüklendi! 'PKK gibi silah bırakacaksınız' derken neyi kastetti?4.Fatma Kaplan Hürriyet’in 06 CHP 40 Plakalı Makam Aracı Satışta5.Öcalan’ın yer alacağı komisyon belli oldu
6.Dışişleri Bakanı Fidan'dan YPG açıklaması: Sahadaki karşılığını kontrol edeceğiz7.Kılıçdaroğlu CHP’sinden 49 partili hakkında ihraç talebi8.Prof. Dr. İzzet Özgenç’ten Denizolgun Raporuna Tepki: "Soruşturmada Açık Bir Zorlama Var"9.64 yaşındaki emeklinin feryadı: Çalışmaya çok ihtiyacım var ama iş bulamıyorum. Nereye gidiyorsam yaşımdan dolayı iş yok, iş yok, iş yok10.Konteyner kentten çıkması istenen depremzede: 'Otizmli çocuğum olduğu için bana ev kiralamıyorlar'

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER









