Apple yeni ürünlerini tanıttı

Teknoloji devi Apple, ABD'nin San Francisco şehrinde düzenlediği lansmanda yeni modellerini tanıttı.

Apple yeni ürünlerini tanıttı

Apple CEO'su Tim Cook’un da katıldığı etkinlikte iPhone 6S, iPhone 6S Plus, ve iPad Pro tanıtıldı. Günlerdir büyük merakla beklenen lansmanda Apple Watch, Apple TV’deki yeniliklerde detaylı bir şekilde teknoloji severlere tanıtıldı. 

Merakla beklenen iPhone 6S, ‘3D Touch’ ve 4K video çekimi gibi özelliklere sahip. 3D Touch sayesinde bir dokunuşta parmağınızı kaldırmadan birden fazla işlev gerçekleştirme imkanı veriyor. Cihaz dokunmanın basıncını da algılayabiliyor. A9 işlemcinin kullanıldığı iPhone 6S’nın performansı ve enerji verimliliği öncekilere göre çok iyi. iPhone 6 ve 6 Plus modellerinde 1GB RAM kullanan şlrket, iPhone 6S’de 2GB RAM kullandı. 4K video kaydetme özelliği olan iPhone 6S’ın kamerası 12 megapiksel. Apple, iPhone 6’da kullandığı uzay grisi, altın ve gümüş renklerinin yanına bir de altın gül rengi ekledi. 

Tim Cook, iPhone 6S için ‘Her zamankinden daha güçlü’ ifadesini kullandı. Cook, dünyada iPhone pazarının en çok büyüyen ülkelerden birisinin Türkiye olduğunu söyledi. Önümüzdeki cumartesi gününden itibaren siparişleri kabul edecek olan Apple, 25 Eylül'de satışa sunulacak.



EN GÜÇLÜ İPAD 

Apple, beklenildiği gibi iPad Pro modelini de tanıttı. iPad Pro önceki iPad’lere göre daha güçlü ve şimdiye kadar üretilen en gelişmiş ekrana sahip. Apple, iPad Pro’da 2732 x 2048 piksel, toplam 5.6 milyon piksel içeren 12.9 inç ekran bulunuyor. 

iPad Pro şimdiye kadar ürettikleri en gelişmiş ekrana sahip.
iPad Pro’da üçüncü nesil A9X 64-bit işlemci bulunuyor. A8X’e göre 2 kat daha fazla bellek bant genişliği, 2 kat daha hızlı depolama performansına sahip. Üstünde dört adet hoparlör bulunan iPad Pro 10 saatlik bataryaya sahip. Şirket, iPad Pro için özel klayve ve kalem de çıkardı. Cihazdaki Smart Connector teknoloji sayesinde verilere klavyeye iletilebiliyor. 

Tanıtımda Microsoft Office ekibinden Kirk Konigsbauer, Office iPad uygulama paketinin iPad Pro’da nasıl kullanılacağını anlattı. Kasım ayında piyasaya çıkacak olan iPad Pro’nun 32 GB Wi-Fi, 128 GB Wi-Fi ve 128 GB Wi-Fi + operatör versiyonları bulunuyor. 

Uzay grisi, gümüş ve altın renk seçenekleri olan iPad Pro fiyatı 799 dolarla piyasaya sürülecek. Apple Pencil 99 dolar, Smart Keyboard için de 169 dolar olarak açıklandı. 



APPLE WATCH İÇİN YENİLİKLER

Apple Watch için yeni uygulamalar geliyor. Bu uygulamalar arasında, GoPro, Facebook Messenger, iTranslate ve kullanıcının sağlık bilgilerini anlık olarak veren AirStrip uygulaması var. AirStrip uygulaması hamile annenin ve bebeğin kalp atışlarını bir ultrason cihazı gibi ölçebiliyor. Yeni uygulama sayesinde bebeklerinin kalp atışlarını direk doktorlarına gönderip, kısa sürede sonuç alma imkanını veriyor. 

APPLE TV’DEKİ YENİLİKLER 

Yeni Apple TV'de önceki versiyondan farklı dokunmatik özelliği olan bir kumanda ve kullanıcının ses komutlarını algılayan akıllı asistan Siri özelliği olacak. Ara yüzü tamamen yenilenen yeni Apple TV'de kullanıcılar ses komutları vererek online Apple mağazasında çok detaylı arama yapabilecek. İşletim sistemi tvOS olan Apple TV, Netflix, Hulu, HBO gibi eğlence aktivitelerini sağlayan hizmetler de daha entegreli olacak. 
Apple CEO’su Cook, tv geleceğinin uygulamalarda olduğunu söyledi. 

Öte yandan iOS9'un 16 Eylül'de piyasaya sürüleceği belirtildi.
<< Önceki Haber Apple yeni ürünlerini tanıttı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER