Ara transferin analizi

Devre arasında Süper Lig kulüplerinden sadece Fenerbahçe ve Mersin İdmanyurdu takviye yapmadı.

Ara transferin analizi

Ara transfer döneminde Fenerbahçe ve Mersin İdmanyurdu hariç her takımımız mevcut kadrolarına takviye yaptı. İlk yarıyı lider kapatan Beşiktaş transferde sonradan açıldı. 

Özgür Düşünce'den Mühenna KAHVECİ'nin haberine göre siyah beyazlılar, Dnipro’dan kaleci Boyko’yu transfer etti. Ardından stoper Alexis Delgado ve orta saha oyuncusu Aras Özbiliz imzayı attı. Herkes transferin bittiğini düşünürken Hannover’den Marcelo Guedes kiralandı. Beşiktaş’ın cebinden 5,7 milyon euro çıktı. Milosevic, Franco ve Motta da takımdan gönderildi. 

CİM BOM UEFA’YA TAKILDI 

Ligde istediği sonuçları alamayan Galatasaray, ilk yarı biter bitmez Kasımpaşa’dan Ryan Donk’u aldı. Ardından da Molde’nin genç yeteneği Martin Linnes’i. Fakat sonrasında UEFA’dan gelen mektup nedeniyle Sarı-Kırmızılılar frene bastı. Mustafa Denizli’nin çok istediği Martin Benitez, bu yüzden alınamadı. Sezon içinde zor durumda kalmak istemeyen Denizli, takımdan ayrılma sinyali veren Burak Yılmaz’ın transferine müsaade etmedi. Kevin Grosskreutz Stuttgart’a, Jem Karacan Bursa’ya gitti. 

FENER İHTİYAÇ DUYMADI 

Süper Lig’de devre arasında sadece Fenerbahçe ve Mersin İdmanyurdu transfer yapmadı. Fener’de forvet hattı için Diego Rolan ve Seydou Doumbia isimleri geçiyordu. Fakat mevcut kadroyu yeterli bulan yönetim oyuncuyu almadı. Başkan Aziz Yıldırım’ın “Van Persie bile yedek, başka golcüye gerek yok.” dediği iddia edildi. Sarı Lacivertliler, Emenike’yi West Ham takımına kiraladı. 

ŞAMPİYON ES-ES! 

Ara transfer döneminin şampiyonu ise lig sonuncusu Eskişehirspor oldu. Tam 13 oyuncuyu transfer eden kulüp, 10 futbolcuyla da yolları ayırdı. Es-Es böylece kadronun önemli bir kısmını yenilemiş oldu. Antalyaspor ise 12 yeni oyuncuyu kadroya katarak Es-Es’i takip etti. Akhisar Belediye, Gençlerbirliği, Gaziantepspor ve Osmanlıspor da çok sayıda futbolcu aldı. Osmanlı 7, Gaziantep ve Antalya 8, Trabzon 9, Eskişehir 10, Gençlerbirliği ise 11 oyuncusu ile yolları ayırdı. 

TRABZON KADROYU ERİTTİ

Trabzonspor’da ise gelenlerden çok gidenler konuşuldu. Ocak ayında, Serge Akakpo, Güray Vural ve Muhammet Demir ile takımı güçlendiren Fırtına; özellikle maliyeti yüksek futbolcuları takımdan gönderdi. Dame N’Doye, Stephane M’bia, Soner Aydoğdu, Deniz Yılmaz, İshak Doğan, Alper Uludağ ve Serdar Gürler başka takımlara gönderildi. Muhammet için 2,75 milyon euro harcayan Bordo-Mavililer, Mbia ve Ndoye transferlerinden 7,4 milyon euro elde ederek önemli bir kazanç sağladı.

<< Önceki Haber Ara transferin analizi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER