Davutoğlu ile birlikte onlar da gitti

Okuma Süresi 2 dkYayınlanma Pazar, Mayıs 22 2016
DEVLET işlerinde ‘danışmanlık’ kavramı hiç son dönemdeki kadar öne çıkmamıştı. Siyasetçiler, artık danışmanlarıyla birlikte konuşulur oldu. Bir devlet adamının danışmanları ile başka bir devlet adamının danışmanları arasındaki atışmalar, kavgalar da hiç bu kadar gündem olmamıştı.

Video: Arşiv


Siyaset yolculuğuna Ali Sarıkaya, Osman Sert ve İsmail Küçükbayrak gibi danışmanlarla başlayan Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başbakan olduktan sonra, danışman ekibini genişletmiş, her alanda uzman isimleri yanına almıştı. 

27 Ağustos 2014’te AK Parti Genel Başkanı olan Davutoğlu’nun o tarihten sonra ekibine kattığı önemli isimler Hatem Ete, Taha Özhan, Etyen Mahçupyan ve Ertan Aydın olmuştu. 

Ali Sarıkaya ile birlikte, Taha Özhan ve Ertan Aydın da milletvekili seçildiler ve danışmanlık unvanlarını milletvekili olarak sürdürdüler. 

Davutoğlu, daha sonra Ocak 2016’da 9 yeni ismi daha danışman listesine eklemişti. 

Davutoğlu’nun en sansasyonel danışmanı ise bakanlık sözü verip yerine getiremediği eski Başbakan Yardımcısı Ankara milletvekili Ali Babacan’dı. 

Davutoğlu, Babacan’a eski Başbakan Yardımcılarından Bülent Arınç’ın makam odasını tahsis ederek kendisine verdiği önemi yansıtmıştı. 

NE YAPACAKLAR?

Davutoğlu bugün kurultaydan sonra görevi bırakıyor.

Haliyle, O koltuğu devrederken, 20 aylık görev süresi boyunca kendisine eşlik eden danışmanların önemli bir bölümü de Çankaya Köşkü’ne veda ediyor. 

Başbakanlık muhabirimiz Gizem Karakış, Davutoğlu’nun danışman heyetinin bugünden sonra ne yapacağını araştırdı. İşte sonuçlar:

Ali Babacan, Başbakanlık’taki bakan odasını devredip sade milletvekili olarak siyasi hayatına devam edebilir. 

Binali Yıldırım’ın Babacan’ın oradan ayrılmasını istemesi beklenmiyor. Ancak ayrılmanın Babacan’ın tercihi olacağı ifade ediliyor.

Milletvekili Ali Sarıkaya, Meclis hariç bütün makam odalarını boşalttı. 

Artık sadece Meclis’teki odasını kullanacak. Kendisin

Bu haberler de ilginizi çekebilir